Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, 2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası'nın ana temasının "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlendiğini açıkladı.
Antalya’da 2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya öncülüğünde basın toplantısı düzenlendi. Saat 09.00’da ADRM binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Müftü Yalçınkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cami eksenli din hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, 1986 yılından itibaren her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde "Camiler Haftası" olarak kutlanan etkinliklerin, 2003 yılında "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak isim değişikliğine uğradığını ve içeriğinin zenginleştirildiğini belirtti.
Bu yılki tema “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşaşı”
2011 yılından itibaren her yıl belirlenen bir tema çerçevesinde gerçekleştirilen haftanın bu yılki teması "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" olarak belirlendi. Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde, personelin kişisel gelişimini desteklemek ve mesleki verimliliği artırmak amacıyla çeşitli yarışmalar düzenleneceğini belirten Yalçınkaya, “Bu yarışmalar arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu, Hadis-i Şerif Ezberleme ve Proje yarışmaları yer alıyor. Etkili Hutbe Sunumu yarışması ise Türkiye Finali olarak Antalya'daki Muratpaşa Camii'nde yapılacak” ifadelerini kullandı.
Hafta boyunca çeşitli kutlamalar gerçekleştirilecek
Yalçınkaya, 2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ile Din Görevlileri Haftası'nın hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacağını sözlerine ekledi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)