Burdur

Mevlid-i Nebi haftası mesajı

19 Kasım 2018 Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece, Yüce Rabbimiz tarafından “Âlemlere rahmet“, zulümden bunalan mazlumlara kurtarıcı, yolunu şaşıran insanlığa yol gösterici olarak gönderilmiş ve görevlendirilmiş olan Hz. Muhammet (sav.)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilidir.

Mevlid-i Nebi haftası mesajı

19 Kasım 2018 Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece, Yüce Rabbimiz tarafından “Âlemlere rahmet“, zulümden bunalan mazlumlara kurtarıcı, yolunu şaşıran insanlığa yol gösterici olarak gönderilmiş ve görevlendirilmiş olan Hz. Muhammet (sav.)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandilidir.

İnsanlığın dirilişinde, karanlıktan aydınlığa çıkışında, katılaşmış kalplerin yumuşamasında çok önemli bir yere sahip olan böyle şerefli ve mübarek geceye ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşayan Müslüman kardeşlerimin Mevlid kandillerini tebrik ediyor, Hz Peygamberin ahlakının bütün gönüllere sirayet etmesini ve yerleşmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu sene 17-25 Kasım 2018 tarihleri arası Mevlid-i Nebi Haftası olarak belirlenmiş olup, hafta “Hz. Peygamber ve Gençlik” temasıyla kutlanacaktır.

Gençlik, Yüce Allah’ın bizlere bahşettiği nimetlerden biri olup bulunmaz bir fırsattır. Bu nedenle kıymeti iyi bilinmelidir. Gençlik; insanın kişiliğinin oluştuğu, gelecekteki duruşunun belirlendiği, etkili kararların alındığı, büyük liderlerin doğduğu, güçlü desteklerin sunulduğu bir çağdır. Nitekim Hz. Peygamber Efendimize kutlu davasında en büyük desteği gençler vermiştir.

Gençler, toplumun geleceğidir. Şu an sahip olunan maddi ve manevi kazançların tamamı gelecekte gençlerimize emanet edilecektir. Bu yüzden ruh ve beden yönünden sağlıklı, inanç ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesi en önemli görevlerimizdendir.

Bu sebeple Yüce Dinimiz İslam, gençlerin faydalı ilim, hür düşünce ve bağımsız teşebbüs kabiliyeti ile yetiştirilmeleri konusunda ebeveyne, topluma ve bilhassa eğitimcilere büyük sorumluluk yüklemektedir. Bu devrede onlara rehberlik yapmak önemlidir. Özellikle onların enerjilerini ilim, fikir, sanat gibi faydalı alanlara yönlendirmek gerekir.

Peygamberimiz (s.a.s.), gençlerle güven, sevgi, saygı ve samimiyete dayalı bir iletişimi esas almış ve bu muhkem yöntemle, onların kendilerini gerçekleştirmelerine vesile olmuştur. Hz. Peygamber gençlerdeki inanç, azim, cesaret ve enerjiyi görmüş, bu sebeple onlara devletin tüm kademelerinde önemli görevler vermiştir. Bunu yaparken O, her şeyden önce gençleri yetiştirmeyi hedeflemiştir. Gençlere bu görevleri verirken kendilerine özel ilgi göstermiş, onları sorumluluk almaya teşvik etmiş ve İslam toplumunun oluşmasında pay sahibi olmalarını temin etmiştir.

17-25 Kasım tarihlerinde kutlayacağımız haftamızda birtakım etkinliklerimiz olacaktır. Yapılacak etkinliklerimize Burdurlu kardeşlerimizin katılarak manevi güzelliklere kavuşmalarını arzu ediyorum. İl Müftülüğümüzün düzenlediği etkinliklerden bir kaçını ifade etmem gerekirse,

• 19 Kasım Pazartesi Cumhuriyet Meydanı mukaddes emanetler sergisi açılışı ve ikram

• 19 Kasım Pazartesi Mevlid kandili Programı (Vaaz-u Nasihat, Kur’an Ziyafeti ve Hatim duası)

• 21 Kasım Çarşamba Saat 20.00’da Burdur Öğretmenevinde Mevlid-i Nebi Konferansı

(Prof. Dr. Ahmet ONAY MAKÜ İlahiyat Fak. Öğretim Üyesi)

Bu duygu ve düşüncelerle, Mevlid-i Nebi Haftanızı tebrik ediyor, Bu haftanın İlimize, Ülkemize ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini, insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederim. 15.11.2018

Hıdır BAYRAK

Burdur İl Müftüsü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.