Sakarya’nın Karasu ilçesinde geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ebubekir Kılıç isimli çocuğun mevlidinde 128 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu. Zehirlenenler arasında yemeği yapan firma sahibinin de olduğu öğrenildi.
19 Temmuz tarihinde Karasu-Kocaali yolu Ankara Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında yolun karşısına geçmeye çalışan 16 yaşındaki Ebubekir Kılıç, otomobilin çarpması neticesinde hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden çocuk için, dün akşam saatlerinde Aziziye Mahallesi 410. Sokak üzerinde bir sitede mevlit düzenlendi. Düzenlenen mevlitte misafirlere tavuk, pilav ve ayran ikramı gerçekleştirildi. Yemeğin ardından rahatsızlanan ve aralarında yemeği yapan işletmenin sahibinin de olduğu öğrenilen 128 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesi ile Karasu Devlet Hastanesi’ne başvurdu. 128 kişinin tedavilerinin ardından taburcu edildikleri ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Öte yandan, Karasu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, mevlitte dağıtılan yiyecek ve içeceklerden numune alarak inceleme başlattı. Konuya ilişkin inceleme sürüyor.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)