GAP bölgesinin turizm zenginlikleri “Mezopotamya” markasıyla ITB Berlin Fuarı’nda tanıtıldı.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve bölgedeki ajanslarla iş birliği içerisinde yürütülen “Mezopotamya Sonuç Odaklı Program (SOP)” kapsamında, bölgenin kültürel mirasını, tarihi ve turistik değerlerini uluslararası arenada tanıtmak amacıyla 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen “ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı”na Dicle, İpekyolu ve Karacadağ Kalkınma Ajansları ile birlikte katılım sağlandı.
Her yıl mart ayında Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen ITB Berlin, bu yıl "Seyahat ve Turizmde Dönüşüme Birlikte Öncülük Edin" temasıyla kapılarını açtı. Fuarda 17 farklı alanda düzenlenen oturumlarla sürdürülebilirlik, iklimin korunması ve sosyal adalet için küresel turizmde neler yapılabileceği değerlendirilerek, iklim değişikliği, yapay zekanın etkisi, kalifiye eleman sıkıntısının devam etmesi ve Covid-19 sağlık krizinin turizme etkileri gibi zorluklar konuşuldu.
Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ve 170 ülkeden 5 bin 500’ü aşkın profesyonelin katılımıyla gerçekleşen fuarda, ülkemizin ilk bölgesel turizm destinasyon markası olan “MEZOPOTAMYA” çatısı altında, GAP bölgesinde yer alan tarih, kültür, gastronomi ve doğa turizmini içeren destinasyonlar tanıtıldı.
Fuar kapsamında düzenlenen B2B görüşmelerinde, GAP İdaresi ve Bölge Kalkınma Ajanslarınca ticari faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla dünyanın farklı ülkelerinden sektör profesyonelleri ile iş birliği imkanlarını değerlendirildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)