Antalya / Korkuteli

MHP ve Cumhur İttifakının Belediye Başkan adayı Ömer Niyazi İşlek Basın Karşısına Çıktı

MHP ve Cumhur İttifakının Belediye Başkan adayı Ömer Niyazi İşlek, Cumhur ittifakının resmen adayı olmasının ardından ilk basın toplantısını bugün gerçekleştirdi

MHP ve Cumhur İttifakının Belediye Başkan adayı Ömer Niyazi İşlek Basın Karşısına Çıktı

MHP ve Cumhur İttifakının Belediye Başkan adayı Ömer Niyazi İşlek, Cumhur ittifakının resmen adayı olmasının ardından ilk basın toplantısını bugün gerçekleştirdi. MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Moğol’un da katılım gösterdiği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin soruları cevaplandırıldı. İşlek, sorulan bir soru üzerine Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Halil Kara için, “Halil Kara çok iyi bir hububatçı. Ama benim işim de Belediyecilik. Benden hububatçı olmaz, Halil Kara’dan Belediyeci olmaz” dedi.

“KORKUTELİ, 1 NİSAN SONRASI ÇOK FARKLI OLACAK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Ömer İşlek, “Korkuteli’de 1 Nisan 2019 tarihi sonrasında her şey çok farklı olacak” dedi. İttifak adaylığı açıklanmadan çok önce Korkuteli’de çalışmalara başladıklarını ifade eden İşlek, “Çok fazla ev ziyareti yaptık, görüşmelerimiz oldu, kendimizi anlatmaya çalıştık. Şimdi adaylığımız resmi olarak açıklandı. Artık bundan sonra çok daha fazla çalışarak Cumhur ittifakı olarak Korkuteli Belediyesini kazanmak için çaba göstereceğiz” dedi.

“MUHATABIM YILMAZ DEĞİL, KARA’DIR”

İyi Parti Belediye Meclis Üyesi İrfan Yılmaz’ın kendisi hakkında yaptığı açıklama ile ilgili cevabı sorulan Ömer İşlek, “Altını çizerek söylüyorum, İrfan Yılmaz benim siyasi muhatabım değildir. Benim siyaseten muhatabım Belediye Başkan adayı Halil Kara’dır. Halil Kara’nın da dublörlere, suflörlere ihtiyacı yok” şeklinde konuştu.

“HALİL KARA’YI ANKARA’DA TANIYAN YOK”

Kendisinin Korkutelili olmasına rağmen, Korkuteli’de tanınmadığı şeklindeki eleştirilere de cevap veren İşlek, “Ben 1810 yılından beri Korkuteli’liyim. Ailem ve sülalem buralı. Ancak bugüne kadar işlerim nedeniyle Korkuteli’den uzak kaldığım, tanınmışlığımın az olduğu doğrudur. Ama ben bu açığı kapatabilirim. Hatta şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalarla bu konuda önemli bir yol kat ettik. Bu arada şunu belirtmek isterim ki, biz Belediye Başkan adayı olarak yola çıktık. Benim yaptığım araştırmalarda da Halil Kara’yı Ankara’da tanıyan yok. Benim ise Ankara’da önemli bir çevrem var. Belediye Başkanı olacak şahıs için asıl önemli olan Ankara’da tanınmışlığının olması değil midir? Hatta ben şunu öneriyorum, Halil Kara ne zaman isterse ikimiz bir tartışmaya çıkalım. O da kendisini anlatsın, ben de anlatalım. Bakalım vizyonu neymiş görelim. Kendisi saygı duyduğum, köprü olsa üstünden geçemeyeceğim tabir edilen bir şahsiyet. İyi bir hububatçı. Ama benden iyi bir hububatçı olamaz, ondan da Belediyeci olmaz. Benim yıllardır işim Belediyecilik.” dedi.

“HER YİĞİDİN YOĞURT YİYİŞİ FARKLIDIR”

Korkuteli’de son 4 dönemdir MHP’li Belediye Başkanları ve MHP zihniyeti ile yönetildiği, ancak vatandaşlar tarafından çok memnuniyet olmadığı, kendisinin de MHP’den aday olduğu ve farkının ne olacağı şeklindeki soruyu cevaplandıran İşlek, “Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır” diyerek cevap verdi. Bugüne kadar Korkuteli’ne hizmet eden, taş taş üzerine koyan her Belediye Başkanına teşekkür ettiklerini belirten İşlek, “Ancak dediğim gibi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Biz yoğurdumuzu 60 bin kişi ile birlikte yiyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

YAPILMIŞEV, “HAL VE OTOGARI YAPTIK”

Aynı soruya cevap veren MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev ise, “MHP zihniyeti ile yönetildi” yorumunu kabul etmediğini belirterek, “Evet son 4 dönem Korkuteli’de MHP adayları seçim kazanmışlar ve Belediye Başkanlığı yapmışlardır. Hepsinin de bu ilçeye yapmış olduğu katkılar vardır. Geçmiş dönemde Korkuteli’de Hal ve Otogar gibi eksikler vardı. Ama hal ve Otogar, bahsettiğiniz Belediye Başkanları zamanında ilçemize kazandırıldı. Hiçbir şey yapılmadı diyemeyiz. Elbette eksik yapılan şeyler vardır, ama onlar da kişilerin eksikliğidir. Biz şimdi Genel Başkanımızın “Üretken Belediyecilik” düsturu ile yola çıkmış bulunmaktayız. Bugüne kadar Korkuteli’de Belediyeciliği bilen bir başkan adayı çıkmamış. Her meslekten, önüne gelen Belediye Başkanı olmuş. Ama Ömer bey çok farklı. Ömer bey, Belediyeciliği bilen bir başkan adayı” Dedi.

MOĞOL, “İRBAN SİYASİ GELECEĞİNİ KENDİSİ BELİRLER”

Mevcut Belediye Başkanı Hasan Ali İrban’ın bağımsız veya SP’den aday olacağı ile ilçede bazı söylentilerin olduğu ile ilgili soruyu cevaplayan Ak parti İlçe Başkanı Mehmet Moğol, “Bu tür söylentiler bizim kulağımıza kadar geldi. Tabi bu olay tamamen Hasan Ali İrban’ın siyasi geleceği ile ilgili alacağı bir karardır. Kimsenin kızmaya veya tepki göstermesine gerek olmadığını düşünüyorum. Sonuçta her siyasetçi, siyasi geleceği ile ilgili kendi kararlarını alabilir” şeklinde konuştu. — Korkuteli, Antalya detay Korkuteli

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Meclis onayladı Korkuteli Belediyesinde maaşlar  ödenecek
Bölgesel

Meclis onayladı Korkuteli Belediyesinde maaşlar ödenecek

Korkuteli Belediyesi dün toplanan Olağanüstü Devam Meclis Toplantısında işçi maaşlarının ödenmesi için gerekli olan 20 Milyon TL’lik krediye onay verdi.

Korkuteli Belediye İşçileri İşi Yavaşlatıyor mu
Yerel Yönetim

Korkuteli Belediye İşçileri İşi Yavaşlatıyor mu

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek işçi maaşlarını 11 mart 2024 gelecek olan para ile ödeyeceklerini belirterek işçilerin sakin olmasını istemişti. Ama isçilerin aracların kontaklanı açmadıkları iddia edildi.

Korkuteli  Arasta Projesi Dualarla Açıldı
Bölgesel

Korkuteli Arasta Projesi Dualarla Açıldı

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek 'in yeniden aday olamamasınin nedeni olarak görülen Korkuteli Arasta projesi verilen sürede tamamladı.

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek   : Sakin Olun Ödemeler Yapılacak
Yerel Yönetim

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek : Sakin Olun Ödemeler Yapılacak

Bir süredir maaşlarını eksik aldıklarını bu ayda maaş alamadıkları iddiası ile iş yavaşlatma eylemine başlayan belediye işçileri dün sabah hiç bir aracın kontağını açmadı. Eylemin maaşlar ödenene kadar süreceği iddia edildi. Bu konu üzerine Korkuteli Belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek, basın açıklaması yaptı.

Korkuteli Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesis dualarla açıldı.
Yerel Yönetim

Korkuteli Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesis dualarla açıldı.

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek "Siyasetin başlangıcı olan Arasta. 28 Şubatta 5 yıldır kapalı olan ağzımı orada açacağım ve önemli konuşma yapacağım. Orası benim için en duygusal açılış olacak. Ve helalliğimi orada alacağım. Orası benim için önemli herkesi oraya bekliyorum."

Yeniden Aday Olamayan Korkuteli Belediye Başkan  İşlek  Muhtarlardan helallik istedi.
Bölgesel

Yeniden Aday Olamayan Korkuteli Belediye Başkan İşlek Muhtarlardan helallik istedi.

Korkuteli Mahalle muhtarları hafta sonu aileleri ile birlikte Safran Termalde hafta sonu stres attılar. 3 gün süre etkinliğe Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek, Belediye başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri ve 35 mahalle muhtarı ve aileleri katıldı.