İYİ Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı Safa Sönmez, her sene Boğazköy'de yaşanan sel sonrasında, geçen yıl verilen sözlerin neden tutulmadığını sordu..
Milletvekili Aday Adayı Safa Sönmez yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
Geçtiğimiz yıl 30.12.2021 tarihinde Bucak İlçemize bağlı Boğazköy'ümüzde yağışlar nedeniyle vatandaşlarımızın bir kısmının ekili alanların, bir kısmının evleri, bir kısmının ise ahır ve hayvanları yapılamayan bent ve dere ıslah çalışmaları yüzünden zarar görmüştü. Ben ve arkadaşlarım geçen yıl su baskını olduğu saatlerde olay yerinde incelemeler yaptıktan sonra hiç bir ilgilinin olmadığı Boğazköy'de gece geç saatlerde basın açıklaması yaparak ilgilileri uyarmıştık. Uzun zamandır kurak giden mevsim Allaha şükürler olsun son buldu. Yağışları bereket olan yağmur nihayet yağmaya başladı. Yıl 2023 Ocak ayı yer geçen yıl vatandaşlarımızın zarar gördüğü köyümüz Boğazköy... Manzara yukarıdaki resimlerde ortada. Ahırlar, hayvanlar onların samanı yani maalesef yine sular altında... Geçtiğimiz yıl yaşanan Boğazköy'deki felaketten sonra DSİ müdürünü, AK Parti Yönetim Kurulunu yanına alıp basın mensuplarını toplayarak basın açıklaması yapan Burdur Milletvekili Yasin Uğur o zaman şunları söylemişti.
“DSİ İl müdürümüz şu an yanımda bölgede incelemelerde bulunduk. Derhal kamulaştırma yaparak bu sorunu ortadan kaldıracağız zarar gören vatandaşlarımız ile görüştük. Boğazköy'ümüze Valilik, AFAD,DSİ tüm ekiplerimizi sevk ettik. Burada meydana gelen hasar ve yarayı sarmak için seferber olduk.” demişti. Şimdi buradan Sayın Vekile soruyorum.
1-Meydana gelen hasar ve yarayı sarmak için Vekil maaşından devletin kasasına Bağış mı yaptın?
2- Yıl 2023 yine aynı yer aynı felaket vatandaş yine yaralı, yine hasar var bu yarayı sarmak için yine milletin vergilerinden aldığınız beytül maldan bu paralar ile ödenecek yazık günah değil mi?
3- Geçen yıl verdiğiniz sözü neden tutmadınız da yine aynı olay yaşandı?
4- Ankara'da kasıla kasıla Vekil koltuğuna oturmak yerine elzem olan bu projenin akıbetini neden takip etmedin?
Neden ilgili müdürlere sormadın?
İş atıp sıkmaya gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz. Habire tribüne oynuyor göz boyuyorsunuz .Gerçeklerle yüzleşmiyor vatandaşlarımızın ve onların hakiki sorunları ile ilgilenmiyorsunuz. Boğazköy halkına hayvanlara, emeğe yazık günah değil mi? Şimdi yine devletin imkanları seferber olacak müdürler, işçiler, araçlar, harcanan mesai, mazot paraları bu milletin tüyü bitmedik yetimin hakkı değil mi? Vallahi pes ben kul hakkımı helal etmiyorum size. Bu hazinenin beytül malının parası babanın değil? Koskoca güneşli 7 ay geçen yazın, dere ıslah çalışmasını neden yapmadınız?





Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)