CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Gençlik ve Spor Bakanlığına 80 milyon dolarlık zarar hakkında yazılı soru önergesi verdi.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Süper Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluş ile 2012 yılında yapılan 2 yıl uzatmaya ilişkin aralarında ortaya çıkan 80 milyon dolarlık ihtilafa karşılık yargıya taşınan davanın karara bağlandığını belirten CHP’li Vekil, “Yayıncı kuruluşun 2010 yılında yıllık 424 milyon dolar karşılığında imzaladığı 4+1 yıllık sözleşmeye dair, 2011 yılındaki şike sürecinde gördüğü zararı öne sürerek yaptığı ihalesiz iki yıllık uzatma talebi TFF tarafından kabul görmüştür. Yayıncı kuruluş, 2010 yılında imzalanan bu sözleşmenin, ilk anlaşmadan kaynaklı bir yıllık opsiyon (2014-15) hakkının kullanılmasının ardından, gelen iki yıl daha (2015-16 ve 2016-17) ihalesiz uzatılmasını talep etmiş ve 2010 yılında imzalanan yayın sözleşmesi rekabet kurulunun da onayıyla 2017 yılına dek uzatılmıştır. Ancak 2012 yılında TFF ile yayıncı kuruluş arasında yapılan protokolle iki yıl daha uzayan yayın paketi içine o dönemki TFF hukukçularının bazı maddeleri eklemeyi unutmaları, TFF’nin yaklaşık 80 milyon dolar, yani bugünkü kur ile 430 milyon lira zarara uğramasına neden olmuştur” dedi.
Sonuç olarak ortada 430 milyon liralık bir zarar olduğunu belirten GÖKER, sorumlular hakkında işlem yapılmasını isteyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti.
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergelerinde şu sorulara yer verdi.
Türkiye Futbol Federasyonu’nun karşı karşıya bulunduğu 80 milyon dolarlık zarar kim tarafından, nasıl karşılanacaktır?
Unutulan söz konusu maddelerinin kapsamı nedir?
2012 yılında TFF ile yayıncı kuruluş arasında yapılan protokolde imzası bulunan TFF hukukçuları kimlerden oluşmaktadır?
Olayın sorumluları hakkında ne gibi adli ve idari yasal işlemler yapılacaktır?
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)