Burdur

Milletvekili Göker’den Bakanlığa TFF Önergesi!

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Gençlik ve Spor Bakanlığına 80 milyon dolarlık zarar hakkında yazılı soru önergesi verdi

Milletvekili Göker’den Bakanlığa TFF Önergesi!

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Gençlik ve Spor Bakanlığına 80 milyon dolarlık zarar hakkında yazılı soru önergesi verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Süper Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluş ile 2012 yılında yapılan 2 yıl uzatmaya ilişkin aralarında ortaya çıkan 80 milyon dolarlık ihtilafa karşılık yargıya taşınan davanın karara bağlandığını belirten CHP’li Vekil, “Yayıncı kuruluşun 2010 yılında yıllık 424 milyon dolar karşılığında imzaladığı 4+1 yıllık sözleşmeye dair, 2011 yılındaki şike sürecinde gördüğü zararı öne sürerek yaptığı ihalesiz iki yıllık uzatma talebi TFF tarafından kabul görmüştür. Yayıncı kuruluş, 2010 yılında imzalanan bu sözleşmenin, ilk anlaşmadan kaynaklı bir yıllık opsiyon (2014-15) hakkının kullanılmasının ardından, gelen iki yıl daha (2015-16 ve 2016-17) ihalesiz uzatılmasını talep etmiş ve 2010 yılında imzalanan yayın sözleşmesi rekabet kurulunun da onayıyla 2017 yılına dek uzatılmıştır. Ancak 2012 yılında TFF ile yayıncı kuruluş arasında yapılan protokolle iki yıl daha uzayan yayın paketi içine o dönemki TFF hukukçularının bazı maddeleri eklemeyi unutmaları, TFF’nin yaklaşık 80 milyon dolar, yani bugünkü kur ile 430 milyon lira zarara uğramasına neden olmuştur” dedi.

Sonuç olarak ortada 430 milyon liralık bir zarar olduğunu belirten GÖKER, sorumlular hakkında işlem yapılmasını isteyerek Bakanlığa bazı sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergelerinde şu sorulara yer verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun karşı karşıya bulunduğu 80 milyon dolarlık zarar kim tarafından, nasıl karşılanacaktır?

Unutulan söz konusu maddelerinin kapsamı nedir?

2012 yılında TFF ile yayıncı kuruluş arasında yapılan protokolde imzası bulunan TFF hukukçuları kimlerden oluşmaktadır?

Olayın sorumluları hakkında ne gibi adli ve idari yasal işlemler yapılacaktır?

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.