Artan Covid-19 vakaları nedeniyle sağlık çalışanlarımızın yükü her geçen gün daha da ağırlaşmaktadır. Yükleri artmasına rağmen fedakârca hizmet yapan sağlık personeli, karşılanmayan talepleri ve eşit olmayan uygulamalar nedeniyle de zaman zaman şikayetlerini dile getirmektedirler.
Bu şikayetlerden biri de asli kadrolarında görev yapmayan, ayrıcalıklı davranılan sağlık personelleridir. Pandemi döneminde daha sık gündeme gelen sağlık personeli eksikliğini giderme yönünde ciddi adımlar atılmazken, asli görevleri dışında çalıştırılan çok sayıda sağlık personeli olduğuna ilişkin de sürekli olarak şikayetler gelmektedir.
Sağlık personeli sayısının hastanelerin yatak sayılarına orantılı olarak belirlenmesi nedeniyle, asli görevleri dışında çalıştırılan sağlık personellerinin yükü fiilen görev yapan hastane personeli tarafından giderilmekte ve bu durum personelin çalışma saatlerini artırmaktadır. Pandemi döneminde bile çalışanlar arasında uygulanan bu yöntem, huzursuzluğu artırdığı gibi çalışma motivasyonunu da etkilemektedir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle, izinleri iptal edilen, emekli olmaları, istifa etmeleri yasaklanan sağlık personeli, yeni atamalarla ve görevi dışında çalıştırılanların asli görevlerine döndürülmeleri ile güçlendirilmelidir. Bu dönemde tükenmişlik, stres ve aşırı yoğun mesai saatleri ile mücadele eden sağlık personelleri arasında “torpilli sağlık personeli” olmamalıdır.
Sağlık Bakanlığı, yayınlayacağı bir genelge ile çalışma barışını bozan, haksız ödemelere neden olan ve motivasyonunu etkileyen bu uygulamaya son vermeli ve tüm personelin asli görevlerinde, eşit ve adil bir şekilde çalışmalarını sağlamalıdır
bomba15
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)