Burdur

Milletvekili Mehmet Göker, mecliste Burdur'un sorunları dile getirdi

TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, mecliste gündem dışı söz alarak Burdur'un sorunlarını kürsüde dile getirdi.

Milletvekili Mehmet Göker, mecliste Burdur'un sorunları dile getirdi

TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, mecliste gündem dışı söz alarak Burdur'un sorunlarını kürsüde dile getirdi.

Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seçim tarihi ile başlayan Burdur Milletvekili Mehmet Göker, " Sayın Başkan, değerli milletvekilleri. Öncelikle bugün Cumhurbaşkanı'nın açıklamış olduğu on dört Mayıs'taki seçim tarihi ülkemize ve milletimize hayırlı olsun diyoruz.  Kaldı 115 gün, 116. gün. Türkiye adaletli hukuka dayalı bir sistemin kurulduğu güne uyanmak umuduyla biz hazırız. " dedi.

'Tarihe not olarak düşmemden kaynaklanmaktadır"

Milletvekili olduğu ilk yıllarda dile getirdiği sorunların çözülmediğini belirten Milletvekili Mehmet Göker, " Bu konuşmayı yapmamdaki amaç Evet sona gelinmiş bir meclis çalışmasında Burdur halkından aldığım vekaletin ilk yıllarında dile getirdiğim sorunların henüz çözülmemiş olduğunu, tekrar meclis tutanağı altında gündeme getirmem ve bunu tarihe bir not olarak düşmemden kaynaklanmaktadır." ifadesini kullandı.

"İçme suyu barajı aciliyet arz ediyor"

İçme suyunun Burdur için ciddi bir problem olduğunu vurgulayan Mehmet Göker, " Yıllardır gündeme getirdiğimiz ve iktidarın her seçiminde vaat olarak getirdiği içme suyu maalesef Burdur merkez ve köylerinin ciddi anlamdaki bir sorunu olup içme suyumuz Burdur merkez için 21'nci yüzyılda hala kuyulardan sağlanmaktadır. Kaldı ki kuyu derinliğinin 200 250 metrelere indiği düşünülecek olursa bir içme suyu barajının yapımı aciliyet arz etmektedir " sözlerini kullandı.

'Burdur Gölü kurumaya devam ediyor'

Burdur Gölü'nün kuruması ile ilgili sorunu da es geçmeyen Göker, " Yine Burdur'umuzun kendine has güzelliğinde olan gölümüzün etrafındaki besleyen derelerin yapılmış olan göletler ve etrafındaki kaçak sondajlarla her gün kurumaya devam ettiğinde burada bir not olarak düşmek istiyorum. Bunu da bir an önce çözüme kavuşturulacak olan iktidar sanırım Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı olacak. " dedi.

Milletvekili Mehmet Göker sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Hızlı tren ve kara tren

Ekonomimize katkı koyacak olan hızlı tren bize yıllardır verilen bir vaat. Ha geldiydi, ha gidiyordu. Bugün vardı, yarın yoktu derken, elimizde olan kara trende maalesef gitti. Geriye sadece il merkezini ortadan ayıran bir raylı sistem kaldı. Ve bunun üstünde de hemzemin olması hasebiyle sürekli kazalar meydana gelmekte.

"Yaklaşık 1 milyon civarında hayvan kesimi oldu"

Tarım ve hayvancılıkla geçinen memleketin Burdur'da süt fiyatlarının maliyeti karşılamaması sebebiyle yaklaşık bir milyon civarında hayvan kesimi oldu ve bizim oraların bir sözü var. Anası olmayanın danası olmaz diye. Bu anlamda ciddi bir ekonomik canlı hayvanda kırmızı ette kriz kapıda, süt Para etmiyor. Ulusal Süt Konseyi'nin referansı olarak belirttiği fiyatlar maalesef serbest piyasada alıcı bulmuyor. Sağmal ineklerin kesime gitmesi demek doğacak danaların da sıkıntıya girmesi demek ve ülkemizin içinde bulunduğu tarım sektörünün ciddi anlamda krize gebe olduğunu 2008 yılında da yaşadığımız Kriz gözün olursa aynı kriz göz göre göre yine gelmektedir.

"Burdur Hastanesi eğitim araştırma hastanesi olsun"

Yine yapımı uzun yıllardır devam eden ve yılan hikayesine dönen Burdur Hastanemiz Eğer verilen sözler yerinde tutarsa iki bin yirmi üç yılının ortasında hizmete girmiş olacak. Bu bağlamda bu hastanemizin bir eğitim araştırma hastanesi olması, memleketimin yararına ve halkımızın beklentisi olarak bu yönde bir talebimiz vardır.

"Köylülerin sosyalleşebilecekleri alan azalıyor"

Merkez köylerimizde dahi maliyetini karşılayamadıkları için kahvehaneler kapatılmış vaziyette ve köylülerimizin sosyalleşebilecekleri bir alan Giderek azalmaktadır.

"Bucak yarı olimpik yüzme havuzu için adım atılamadı"

Yine Bucak ilçemize her defasında AKP'li bakanların gelip yarı olimpik olarak söz verdikleri yüzme havuzu yeri bile hazır olmasına rağmen bir adım atılamamıştır. 

'Yollar bozuk, yürüyerek geçmek mümkün değil"

Bucak ilçemize bağlı Kızılseki, Kavacık, Kocaeliler, Çamlık, Ovacık yolları ciddi anlamda hasar görmüş ve buradan bırakın otomobille geçmeyi, yürüyerek bile geçmek mümkün değildir. Keza Yeşilova'nın turizm beldesi olan Salda'ya ulaşımda bile engebeli ve köstebek yuvasına dönmüş yolların bakımı bir an önce yapılmalı. 

"Ağlasun köylerinde içme suyu problemi"

21'nci yüzyılda olmamıza rağmen Belören ve Ağlasun ilçemizin köylerinde içme suyu yok. Köy nüfusu otuzlara kırklara kadar düşmüş vaziyette. Yağış ve evet kuraklık var ama Aması şu, buraya yönelik gerekli yatırımların daha önceden alınmamış olması.

"Eğitim lisesi bir an önce tekrar yapılmalı"

Yine Yeşilova'mızda özellikle çok programlı lisenin yıkım kararı alınmasına rağmen öğrencilerin eğitim pansiyonunda Eğitim almaları ciddi anlamda hayati risk taşımakta. Bu anlamda bir an önce eğitim lisesinin tekrar yapılması gerekiyor.

'21'nci yüzyılda ikili eğitim'

Yine Burdur Gölhisar Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Mimar Sinan İlkokulu İmam Hatip Ortaokulu ve lisesi kapalı durumda. Maalesef tekraren söylüyorum 21'nci yüzyılda ikili eğitimle öğrencilerimiz ders almakta.

'Teleferiğin T'sini Ağlasunlumuz göremedi'

Ağlasun ilçemize gelince medeniyetlerin kenti olan Sagalassos'a yaklaşık üç yıl önce söz verilen hatta ödeneği bile vatandaştan toplanan yüz elli bin liraya rağmen teleferiğin T'sini bile Ağlasunlumuz göremedi.

'Eşeler Yaylası krom madeni'

Öte yandan Burdur'umuzun önemli yerlerinden biri olan Karamanlı Tefenni Yeşilova ilçelerinin merkezindeki Eşeler Yaylası'nda krom madeni açılmış olması Ciddi anlamda içme suyuna zarar verecektir. 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Milletvekili Mehmet Göker, Burdur'un sorunlarını kürsüde anlattı
Bölgesel

Milletvekili Mehmet Göker, Burdur'un sorunlarını kürsüde anlattı

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, bütçe görüşmeleri esnasında söz alarak Burdur ile ilgili sorun ve yapılamayanları söyledi.

TBMM İdare Amiri Mehmet Göker'den adaylık açıklaması
Bölgesel

TBMM İdare Amiri Mehmet Göker'den adaylık açıklaması

TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, seçim sürecinde adaylık açıklamasında bulundu.

Milletvekili Mehmet Göker'den krom madeni iddialarına tepki
Bölgesel

Milletvekili Mehmet Göker'den krom madeni iddialarına tepki

TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Karamanlı, Tefenni ve Yeşilova ilçeleri ile sınırı bulunan Eşeler Yaylası’nda krom madeni açılacağı iddiaları sonrasında açıklamada bulundu.

Bucak'ta otomobile ile motosiklet kazası
Bölgesel

Bucak'ta otomobile ile motosiklet kazası

Bucak ilçesi Cami mahallesinde meydana gelen trafik kazasında araç ve motosiklet çarpıştı. Kazada iki kişi hafif yaralandı. Detaylar haberimizde.

Bucak'ta kaza bisikletli ile yaya çarpıştı
3. Sayfa

Bucak'ta kaza bisikletli ile yaya çarpıştı

Bucak’ta da bisikletin yayaya çarpması sonucu meydana gelen kazada yaya yaralan

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu
Yerel Yönetim

Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Belli Oldu

31mart 2024 pazar günü yapılan yerel Seçimler sonucu Burdur İli ve ilçelerinde Belediye başkan ve meclis üyeleri yeniden şekillendi . Son Burdur Belediyeler Birlik başkanı Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal olmuştu . Yeni Başkan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Oldu