Milletvekili Oğuz, AK Parti Grubu Adına Konuştu! 'Keşke Samimiyetinizi O Dönem Gösterseydiniz'

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, TBMM'de CHP'nin önerisi üzerine staj ve çıraklık yapan öğrencilerin sigortası hakkında açıklama yaptı. Oğuz, stajyer ve çırakların iş kazası ve meslek hastalığı sigortası kapsamında olduğunu, ancak malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamında bulunmadığını açıkladı.

Milletvekili Oğuz, AK Parti Grubu Adına Konuştu! 'Keşke Samimiyetinizi O Dönem Gösterseydiniz'

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, CHP’nin önerisi üzerine AK Parti Grubu adına TBMM'de kürsüde açıklamada bulundu.

TBMM'de CHP'nin önerisi üzerine AK Parti Grubu adına açıklama yapan Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, lise ve üniversite öğrencilerinin staj ve çıraklık sigortası hakkında önemli bilgiler verdi.

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, TBMM'de stajyer ve çırakların sigortası hakkında açıklama yaptı. Oğuz, staj ve çıraklık yapan öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası kapsamında olduğunu, ancak malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamında bulunmadığını açıkladı. Oğuz, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nun 1986 yılında kabul edildiğini ve o dönemde CHP'nin SSK Genel Müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu kanunun kapsam alanında olduğunu hatırlattı. Oğuz, "Keşke şu samimiyetinizi o dönemlerde de gösterseydiniz." diyerek CHP'yi eleştirdi.

İşte Milletvekili Mustafa Oğuz 'un açıklaması

CHP grup önerisi üzerine Ak parti grubumuz adına söz almış bulunmaktayım genel kurulu ve Aziz milletimiz saygıyla selamlıyorum millet olarak bugün bir gururu daha yaşadık milli muharip uçağımız Kaan bu sabah saatlerde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yerli ve milli muharip uçağımızı bu başarısında emeği geçen tüm ekini yürekten tebrik ediyorum. Vatanımıza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Bahse konu olan lise ve üniversite öğrenciliğinde uygulanan aday çırak çıraklığa başlama yaşını doldurmamış ve çıraklık döneminden önce kendisine iş yeri ortamı tanıtılan sanat ve mesleğini ön bilgileri verilen kişiyi tanımlar. Çırak ise çıraklık sözleşmesi esaslarına göre bir meslek alanında mesleğin gerektirdiği bilgi beceri ve iş alışkanlıklarını iş içerisinde geliştiren kişiyi tanımlar. Staj ise yüksek öğretim yüksek öğretim kurulunca yüksek öğretim kurumlarında verilmekte olan her düzeydeki alana özgü olarak belirlenen teorik ve uygulamalı dersler dışında işletmede yaptıkları eslek öğrenilmesine yönelik çalışma ifade etmektedir.

Aday çırak çırak bunlar işletmelerde mesleki öğrenim gören öğrenciler hakkında iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigortası meslek liselerinde okumakta iken ve yüksek öğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler hakkında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası uygulama üzerinde sosyal güvenlikleri sağlamaktadır. Mesleki eğitim kamu ve özel sektöre ait kurum kuruluş ve işyerleri ile mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki eğitim ve öğretimi kapsamaktadır. Değerli milletvekilleri işletmelerdeki mesleki eğitimin amacı öğrencinin iş hayatı dahil olması değil eğitiminin bir parçası olarak eğitim gördüğü mesleği uygulama ile meslek öğrenmesine yönelik eğitim faaliyetidir. Başka bir ifadeyle bu kardeşlerimiz bildiğimiz anlamda bir çalışan değil öğrencidirler. Bu öğrencilerimiz eğitimleri esnasında meydana gelebilecek risklere karşı kısa vadeli sigorta kolları kapsamında özellikle iş kazası meslek hastalığı kapsamında sosyal güvenlik şemsiyesi altında alınmışlardır. Dolayısıyla çıraklık ve stajyerlik eğitimine geçen süreler bir çalışma süreleri yani içi ve iş veren ilişkisi olmamasından kaynaklı hizmet akti koşulları var olmadığı için bu öğrenciler malullük yaşlılık ve ölüm sigortası kapsamında bulunmamaktadır.

3308 sayılı meslek eğitim kanunu 1986 yılında kapsam alanında bir önceki dönem başkanınız Kemal Kılıçdaroğlu 1992 ve 1997 yılları arasında SSK genel müdürlüğü yaptılar. Keşke şu samimiyetinizi dönemlerde gösterseydiniz diyerek yine yüce heyetinizi saygıyla selamlıyor ve ekranları başındaki Aziz milletimizi de saygıyla selamlıyorum.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 9
    BEĞENMEDİM
  • 5
    KIZDIM
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (1)

staj çırak

2 ay önce / 22.02.2024

sen ne anlarsın zengin çocuğu

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz: İşçi Kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun"
Bölgesel

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz: İşçi Kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun"

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir tebrik mesajı yayımladı.

Mustafa Oğuz'a Nazik Ziyaret İçin Hülya Gümüş'ten Teşekkür
Bölgesel

Mustafa Oğuz'a Nazik Ziyaret İçin Hülya Gümüş'ten Teşekkür

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'a gerçekleştirdiği nazik ziyaret için teşekkür etti.

AK Vekiller, Muhtar Tuncer'e yapılan mobinge tepki gösterdiler
Bölgesel

AK Vekiller, Muhtar Tuncer'e yapılan mobinge tepki gösterdiler

AK Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ve Adem Korkmaz, Bucak Belediyesi'nde çalışan ve aynı zamanda üç dönemdir Alaattin Mahallesi Muhtarlığı yapan İsmail Tuncer'a yönelik sosyal medyada dolaşan bir video hakkında açıklama yaptılar.

AK Parti Bucak heyeti İzmir Fuarında
Bölgesel

AK Parti Bucak heyeti İzmir Fuarında

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, AK Parti heyeti ile birlikte İzmir fuarını ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Milletvekili Mustafa Oğuz Melli'de! Başkan Delen'i ziyaret ettiler
Bölgesel

Milletvekili Mustafa Oğuz Melli'de! Başkan Delen'i ziyaret ettiler

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, beraberindeki heyet ile birlikte Melli'de Belediye Başkanı seçilen İlyas Delen'e ziyarette bulundu.

Mustafa Oğuz'dan seçim mesajı! 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız'
Bölgesel

Mustafa Oğuz'dan seçim mesajı! 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız'

AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, dün yapılan seçim sonrasında mesaj yayımladı. Oğuz mesajında, 'Saygımız sonsuz, mesajı dikkate alacağız' dedi.