Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Köyü'nde 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı'nda çalışmalar başladı. AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurdu.
İşin tamamlanmasıyla birlikte 300 dekar tarım arazisi ve yerleşim yeri taşkın riskinden korunacağını belirten Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Çalışmalar kapsamında; 1650 metre çift taraflı kargir duvarlı kanal, 3.300 metre panel çit, 1 adet taban kuşağı, 15 adet menfez ve korkulukları inşa edileceğini söyledi.
Projenin önemine de değinen Milletvekili Mustafa Oğuz, " Kocaaliler Köyü, geçmiş yıllarda sık sık taşkınlardan dolayı zarar görüyordu. Bu proje ile birlikte taşkın riskinin ortadan kalkması ve bölgedeki tarımsal üretim ile yaşam kalitesinin artması hedefleniyor. " dedi.
Milletvekili Mustafa Oğuz, yaptığı açıklamada, " "Kocaaliler Köyü'müz için hayati önem taşıyan 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı'nda işe başlanmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte 300 dekar tarım arazimiz ve yerleşim yerimiz taşkın riskinden korunacak. Hemşehrilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.




Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)