İstanbul

Milli Eğitim Bakanı'ndan öğretmenlere 8 müjde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eskişehir'de öğretmenlerle buluşmasında eğitim camiası için önemli gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı'ndan öğretmenlere 8 müjde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eskişehir temaslarında öğretmenlerle buluştu. Öğremtenlere yönelik açıklamalarda bulunan ve gündemi değerlendiren Tekin, öğretmenlerin talep ve önerilerini de dinledi ve bazı konularda öğretmenlerle sohbet etti. Milli eğitim Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinde Bakan Tekin'in temaslarındaki;gündemi ve detayları yayınlarken, toplantıya katılan ve Bakan tekin ile görüşen öğretmenler toplantıda gündeme getirdikleri ve Tekin'in yanıtladığı konuları sosyal medya üzerinden paylaştı. İşte MEB'in açıklaması ve öğremtenlerin sosyal medyada gündeme getirdiği çok önemli hususlar:

BAKAN TEKİN, ESKİŞEHİR'DE ÖĞRETMENLERLE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Eskişehir'de düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.

Eskişehir Öğretmenevinde gerçekleştirilen buluşmada öğretmenlerle bir araya gelen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, il ziyaretlerinde her fırsatta öğretmelerle yan yana geldiklerini anımsatarak sahanın sorunlarını eğitimin asli unsuru olan bizzat öğretmenlerden dinleyerek çözüm geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Bakan YusufTekin Şöyle devam etti:

"Öğretmenlerimizin il içi ve iller arası atamalarda ikinci bir yer değiştireme hakkı tanınması ile mazerete bağlı yer değiştirme konusunda il millî eğitim müdürlüklerinin emrine atanması işlemlerini öğretmenler odası buluşmalarımızda gündeme gelmesi üzerine gerçekleştirdik."

Son olarak depremden ağır etkilenen illerde görev yapan öğretmenlere tanınan "iller arası mazerete bağlı yer değiştirme hakkı"nın da yine bu buluşmaların sonucunda tanındığını kaydeden Tekin, Bakanlık olarak tüm imkânlarıyla öğretmenlerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Öğretmenler odasını çok önemsediklerini dile getiren Tekin, yeni bir konsept geliştirerek okullardaki tüm öğretmen odalarını yeniden düzenleyeceklerini söyledi.

Daha sonra tek tek söz alarak duygu düşünce ve beklentilerini dile getiren öğretmenler ise derslere cep telefonlarının alınmaması, devamsızlık ve sınıf tekrarı gibi konular başta olmak üzere 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin genelgedeki kararları memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplantıya ilişkin olarak yapılan yukarıdaki açıklama dışında toplantıya katılan öğretenlerin toplantıda konuşulanları sosyal medya üzerinden paylaşmasından gündeme yansıyan 8 önemli husus ise şöyle:

Eğitime yönelik bir sosyal medya hesabında, toplantıda 8 önemli konunun gündeme geldiği ve Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarından şöyle sonuçlar çıkartıldığı paylaşıldı. İşte o paylaşımın ilgili maddeleri:

1. İlkokullarda öğrencilere test sınavı uygulanmayacak.

2. Veliler daha önceden belirlenen randevu saati dışında okula girmeyecek

3. İlkokullardaki resim, müzik ve beden eğitimi derslerine branş öğretmenleri girecek

4. Milli Eğitim Bakanlığının yönetici atama takvimi önümüzdeki yıl yaz ayında tamamlanacak. Yönetici atama yönetmeliğinde değişikliğe gidilecek.

5. Milli Eğitim Bakanlığı 24 kasımdan önce öğretmenlere beyaz önlük verilecek.

6. Yönetici değerlendirme kriteri yeniden düzenlenerek değiştirilecek.

7. Okullarda ortak yazılı sınavı yapılması konusu üzerinde çalışma var.

8. Öğretmenlerin alan değişikliği kılavuzu kpss'ye göre olacak.

öğretmenler sitesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 2
    BEĞENDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Liselerde Sınıfta kalma Başlıyor
Bölgesel

Liselerde Sınıfta kalma Başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselerde sınıf tekrarını hayata geçireceklerini, devamsızlık affını da kaldıracaklarını açıkladı.

Erasmus+ Kariyer Danışmanlığı Projesi: 5 Ülkeden 58 Katılımcı Konya'da Eğitim Aldı
Etkinlik

Erasmus+ Kariyer Danışmanlığı Projesi: 5 Ülkeden 58 Katılımcı Konya'da Eğitim Aldı

Erasmus+ programı kapsamındaki Kariyer Danışmanlığı isimli proje kapsamında 5 farklı ülkeden 58 öğretmen ve öğrenci Konya’da buluştu.

Muğla'da ‘Öğretmen Etkileşim Günleri’ Tam Gaz Devam Ediyor!
Etkinlik

Muğla'da ‘Öğretmen Etkileşim Günleri’ Tam Gaz Devam Ediyor!

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde il genelinde yürütülen ‘Öğretmen Etkileşim Günleri’, farklı aktivitelerle öğretmenleri buluşturmaya devam ediyor.

USO Anadolu Lisesinden, Müdür Ümit Bitirik'i ziyaret
Bölgesel

USO Anadolu Lisesinden, Müdür Ümit Bitirik'i ziyaret

USO Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik'i ziyaret ettiler.

Safa Sönmez'den önemli eğitim projesi! Atanamayan öğretmenler ve öğrenciler için güzel haber
Bölgesel

Safa Sönmez'den önemli eğitim projesi! Atanamayan öğretmenler ve öğrenciler için güzel haber

İYİ Parti Bucak Belediye Başkan Adayı Safa Sönmez, maddi durumu olmayan öğrencilere ücretsiz LGS ve YKS kursu açacaklarını ve bu kurslarda atanamayan öğretmenlerin görev yapacağını duyurdu.

İzmit 'te, Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatacaklar
Bölgesel

İzmit 'te, Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatacaklar

İzmit Belediyesi, 2017 yılında PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu 22 yaşında şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın’ın adını yaşatacak Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.