Minik Emir İkinci Nakille Hayata Tutundu!

Tokat'ta 5 aylıkken karaciğer yetmezliği teşhisi konulan ve 4.5 yıl sonra vücudu dokuyu reddeden Emir Çelik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan ikinci nakil ile tekrar hayata tutundu.

Minik Emir İkinci Nakille Hayata Tutundu!

Henüz 5 aylıkken karaciğer yetmezliği teşhisiyle nakil olan ve 4 buçuk yıl aradan sonra vücudu karaciğer dokusunu reddeden minik Emir Çelik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen ikinci nakille tekrar hayata tutundu. Kadavradan yapılan nakille sağlığına kavuşan Emir, iyileştiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
Ege Üniversitesinin organ naklinde bir referans merkezi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz bünyesinde alanlarında uzman hekimlerce gerçekleştirilen organ nakilleriyle nice insanlar hayattaki ikinci şanslarına kavuşuyor. İkinci kez karaciğer nakli olan 6 yaşındaki Emir Çelik de bunlardan birisi oldu. İlk nakildeki dokuyu vücudunun reddetmesi ile hastalığı nükseden minik Emir ve ailesi, çocuk hastanemize başvurdu. Hekimlerimizin değerlendirmesi neticesinde ikinci bir nakil gerekliliği ortaya çıktı. Kütahya’da beyin ölümü gerçekleşen bir çocuğun karaciğeri organ nakli merkezimizde Emir’e nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından Emir’in karaciğer değerleri normale döndü ve sağlığına kavuştu. Evladımıza ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun diyor, nakli gerçekleştiren ekibimizi başarılarından ötürü kutluyorum” diye konuştu.

“20 sağlık çalışanı zamana karşı yarıştı”
Nakil sırasında 20 sağlık çalışanının zamana karşı bir yarış içerisine girdiğini dile getiren EÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Uğuz, "Hastamız 7 aylıkken nakil olmuştu. Vücut her türlü çabaya rağmen organı reddettiği için tekrardan karaciğer ihtiyacı oldu. Yaklaşık 5 yıl sonra, nakil yapılan bir hastaya yeniden karaciğer nakli yaptık. Başarılı bir nakil ameliyatı oldu. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Miray Karakoyun ise naklin ardından her şeyin yolunda gittiğini belirterek Emir’in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

“Organ bağışı hayat kurtarıyor”
Başarı ile sonuçlanan naklin ardından Emir Çelik’in ailesi de büyük mutluluk yaşadı. Hastalık sürecinde zor günler geçirdiklerini belirten anne Semra Çelik, “Çok şükür evladımızın tekrardan yüzü gülüyor. Artık eve gitmek istiyor, parkta oynamak istiyor. İnşallah yakında o da olacak. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Herkesin duyarlı olması gerekiyor, insanın başına gelince bunu anlıyor" ifadelerini kullandı. Baba Sedat Çelik ise “Son anda yapılan organ bağışı çocuğuma hayat oldu. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz de eşimle birlikte organlarımızı bağışlayacağız” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Eski kayınpederine unutulmaz iyilik
Yaşam

Eski kayınpederine unutulmaz iyilik

İzmir’de, son dönem karaciğer yetmezliği yaşayan Hüseyin Özçınar, eski damadının karaciğeriyle yeni hayatına “Merhaba” dedi. Karaciğerini eski kayınpederine seve seve verdiğini söyleyen Uğur Doğrusöz, “Önemli olan bir insana hayat verebilmek. Bir insana bir hayat verirsen, evrendeki tüm insanlara hayat vermiş kadar sevap alırsın. Babama bir can verdiğim için mutluyum” dedi.

2 Milyonda Bir Görülen Apendiks Kanseri Kayseri'de Tespit Edildi!
Sağlık

2 Milyonda Bir Görülen Apendiks Kanseri Kayseri'de Tespit Edildi!

Kayseri’de karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede kapalı yöntemle ameliyata alınan hastanın, kanser hücrelerinin şans eseri kamera alanına girmesi sonucunda 2 milyonda bir rastlanan apendiks kanseri olduğu ortaya çıktı.

İlkay Güngör'ün ameliyatı tamamlandı! İşte sağlık durumu
Bölgesel

İlkay Güngör'ün ameliyatı tamamlandı! İşte sağlık durumu

İlkay Güngör'ün ameliyatı tamamlandı! İşte sağlık durumu - Kızılkaya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı İlkay Güngör'ün geçirdiği ameliyatın başarıyla sonuçlandığı duyuruldu.

Adıyaman Gölbaşı’nda Bir İlk: Gözyaşı Kanalı Açma Ameliyatı Gerçekleştirildi
Yaşam

Adıyaman Gölbaşı’nda Bir İlk: Gözyaşı Kanalı Açma Ameliyatı Gerçekleştirildi

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçe Devlet Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirilen ameliyatla hastanın kapalı olan gözyaşı kanalı açıldı.

Samsun'da Nadir Görülen Kalp Hastalığına Tek Seansta Çözüm!
Sağlık

Samsun'da Nadir Görülen Kalp Hastalığına Tek Seansta Çözüm!

Tıp literatüründe nadir görülen, çok büyük bir aort anevrizmasının yanı sıra aort damarında daralma, kalpte delik ve aort kapak hastalığı olan genç, yapılan tek seanslık açık ameliyatla hayata tutundu.

Kastamonu'da Yaralı Kedinin Hayata Tutunma Mücadelesi! -Haberler
Yaşam

Kastamonu'da Yaralı Kedinin Hayata Tutunma Mücadelesi! -Haberler

Kastamonu'da yaralı halde bulunan 2 aylık kedi, Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde yapılan başarılı bir operasyon ile hayata tutundu. 1 kilogram ağırlığındaki minik dostumuzun parmak kemiklerindeki kırıklar, titiz bir ameliyat ile tedavi edildi.