Alanya'da Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, ilçeye yerleşen bazı Rus ve Ukraynalıların yabancı plakalı araçlarıyla korsan taksicilik yaptığını ve bunları yakalattıklarını söyledi. Mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Akkaya, "Hatta Ukrayna plakalı kaçak çalışan bir çekici bile var" dedi.
Alanya Şoförler Odası Başkanı Ali Akkaya, yerleşik Rus ve Ukraynalıların kendi aralarında korsan taksicilik yapmaya başladığını söyledi. Akkaya, "Rusya-Ukrayna savaşının ardından hızlı bir göç aldık. İlk etapta kiralar tavan yaptı. Bu insanlar belli bir nakitle Alanya ya geldiler. Paraları vardı ancak bu paralar bitince arayış içine girdiler. Evlerinde kuaför hizmeti veren, yemek yapıp satan, emlakçılık yapanlar var. Bizim sektörümüzle ilgilide taksicilik faaliyeti yapıyorlar" dedi.
"Level atladılar"
Yerleşik yabancıların kendi aralarında WhatsApp grupları oluşturarak taksi ve taşımacılık hizmeti sağladığını belirten Akkaya şöyle konuştu:
"Bildiğiniz gibi Rus ve Ukraynalılar teknolojiyi iyi kullanıyorlar. Hatta bir level atladılar, taksi zillerinin altına, elektrik direklerine, otobüs duraklarına kare kod yapıştırmışlar. Sistemini de kurmuşlar, kare kodu okuttuğunuz zaman direkt Rus taksiciye yönlendiriliyorsunuz. Kaçak taksicilik hizmeti yapan bazı Rus ve Ukraynalıları yakalattık."
"Misafirlik biraz uzun sürdü"
Türk misafirperverliğinden dolayı bu kişilerin bazı olayları suistimal ettiklerine dikkat çekene Akkaya, "Bizim devletimizi bu insanlara kucak açtı ancak misafirlik de belli bir noktaya kadar. Bu misafirlik uzun sürdü. Devletimizin ve kamunun bu tür olaylara müsamaha göstermemesi lazım. Özellikle Antalya ve Alanya-Gazipaşa Havalimanlarında bu taşımacılığı yürütüyorlar. Sosyal medyada grupları var. Yasal anlamda ülkemizde mesleğini icra etmeye çalışan taksici esnafımızın hakkını gasp ediyor. Yakalananlar karakolluk oldu, vizesi dolanların araçları bağlandı" diye konuştu.
"Ukrayna plakalı çekici bile var"
Alanya'da yerli vatandaşların icra ettiği birçok meslek dalının Ruslar ve Ukraynalılar tarafından korsan olarak yapıldığını söyleyen Akkaya, "Hatta ilginç bir olay yaşadık. Ukrayna plakalı bir çekici, yine Ukrayna plakalı bir arızalı otomobili çekerken yakalandı. Bu çekicinin ülkemize nasıl girdiği ise belli değil. Tesisatçılık bile yapıyorlar" dedi.
Kayıt dışılık
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ise, kentte Ukrayna-Rusya savaşından sonra Antalya'da birçok Rus ve Ukraynalının ev aldığını kaydetti. Bu ülke vatandaşlarının zorunlu ikametgah süresinin uzatıldığını dile getiren Dere, "Bununla birlikte birçok sorun gündeme gelmeye başladı. Özelikle kendi aralarında sosyal medya grupları kurarak kendi aralarında birçok iş kolunda görünmeye başladılar. Bu gruplar aracılığıyla emlakçılığa başladılar. Bazı sitelerin yüzde 90'ında ev sahibi Ukrayna ve Rusyalılar olmaya başladı. Denetimler başladı. Burada yaşayanları farklı mesleklerde görmeye başladık. Kayıt dışı güzellik yerleri açmaya başladılar. Yurt dışından gelen yolcu sayısı ile otelde kalan yolcu sayısı örtüşmüyor. Ciddi bir kaçak var. Günübirlik ve aylık kiraya vermeye başladılar. Burada kayıt dışılık varsa kayıt altına alınsın. Onlarda bizim vatandaşımızın geçtiği süreçten geçsinler. Ama onlar bunu yapmıyorlar" şeklinde konuştu.
"İşimizi elimizden almaya başladılar"
İl merkezi ve ilçelerde bu ülke vatandaşlarının korsan taksicilik yaptığını, bu şikayetlerin kendilerine geldiğini aktaran Dere, "Özellikle Alanya'da. Hem merkezde hem ilçelerde bunlar taksicilik yapıyorlar. Kendi araçlarıyla vatandaşlarını taşıyorlar. Aralarında WhatsApp grupları var. Daha da ileri gittiler, arıza yapan araçlarını çekmeye başladılar. Artık çekicilik yapıyorlar. Daha da bir ileri giderek, direklere barkod sistemi yapıştırdılar. Artık bizim mesleğimizi elimizden almaya başladılar. Bu insanlar geldiler vatandaş oldular, burada iş yapacaklarsa kayıt altında olmalılar. 100 bine yakın yaşayan yabancı nüfus var. Kendi aralarında işlerini birbirlerine yaptırmaya başladılar. Bizim işlerimizi elimizden almaya başladılar" açıklamasında bulundu.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)