Muğla

MSKÜ'de 2. Bilim Şenliği Etkinliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren eğitim programı içinde yer alan Özel Çalışma Modülü kapsamında 2. Bilim Şenliği düzenlendi.

MSKÜ'de 2. Bilim Şenliği Etkinliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren eğitim programı içinde yer alan Özel Çalışma Modülü kapsamında 2. Bilim Şenliği düzenlendi.
‘Bilim en iyi servettir’ diyerek programın açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, öğrencilerin bu yıllarda literatür tarama, hipotez belirleme, etik kurul başvurusu yapma, araştırma yapma, sözlü sunum ve poster hazırlama gibi bilimsel araştırma basamaklarını öğrenme ve deneyimleme fırsatı bulmasını amaçladıklarını söyledi.
Özel çalışma modüllerinin birçok ikincil yararı bulunduğunu belirten Prof. Dr. Karakuş, “Örneğin bir doktor için gerekli olan grup çalışmasında yer alma, öğretim üyesi- öğrenci birlikteliği ve iletişimini sağlama, öğrenen merkezli öğrenme, sorgulayıcı bir bakış açısı kazanma ve kariyer seçimi için hedeflediğiniz alanı yakından tanıma olanağı bunlar arasında sayılabilir. Özel Çalışma Modülümüzün programlanması ve Bilim Şenliğimizin hazırlıklarını kapsayan süreç büyük bir emek istemektedir” diyerek etkinliğin hazırlık sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Daha sonra Prof. Dr. Özgür Tanrıverdi, Dr. Öğr. Üyesi. Hülya Kayılıoğlu, Prof. Dr. Gülhan Akbaba, Doç. Dr. Önder Özcan, Prof. Dr. Haşim Olgun, Prof. Dr. Tuba Edgünlü, Doç. Dr. Nesrin Filiz Başaran ve Dr. Öğretim Üyesi Samet Şahin’in başkanlığında öğrenciler toplam 5 oturumda farklı konularda sunum gerçekleştirdi.
Bilim Şenliği, öğrencilere bilimsel düşünme becerilerini geliştirme ve fikir alışverişi ortamı sunma amacıyla düzenlenirken; etkinlikte sunulan çalışmaların önümüzdeki dönemlerde sağlık alanındaki yeniliklere ışık tutacağına dikkat çekildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.