Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği (TONKKD) iş birliğiyle ‘A’dan Z’ye Kadavra Böbrek Nakline Bakış’ başlıklı bölgesel toplantıya ev sahipliği yaptı.
MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, MSKÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Özcan, ‘Yeni Bir Böbrek Nakli Programı Kurmak: Muğla Deneyimi’ başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Bu oturumun başkanlığını Prof. Dr. Okay Nazlı üstlendi.
İlk panelde, ‘Kadavra Donörden Böbrek Temini’ konusu ele alındı. Hasan Taşçı ve Nazım Doğan’ın oturum başkanlığında gerçekleştirilen panelde, Çanakkale Devlet Hastanesinden Azem Ülkü, İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden Hüseyin Bozdemir, Denizli Devlet Hastanesinden Necati Alper ve Sağlık Bakanlığı Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığından Erkan Ölçücüoğlu birer sunum yaptı.
‘Kadavra Donörünün Değerlendirilmesi’ başlığının münazara edildiği ikinci panelde; Kamil Yalçın Polat ve Durkaya Ören’in başkanlığında sunumlar gerçekleştirildi. MSKÜ’den Canan Gürsoy, İstanbul Üniversitesinden Atahan Çağatay, Atatürk Üniversitesinden Gürkan Öztürk ve Gazi Üniversitesinden Aydın Dalgıç konuya ilişkin deneyimlerini paylaştı.
Üçüncü panel ise ‘Kadavrada İmmünolojinin Önemi’ konuşuldu. Mahmut Çarin ve Aydın Türkmen’in oturum başkanlığında yürütülen panelde; İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinden İbrahim Pirim, İstinye Üniversitesinden Mahmut Çarin ve İstanbul Tıp Fakültesinden Fatma Savran Oğuz başlıkla ilişkili sunumlarını gerçekleştirdi.
Ayhan Dinçkan ve Turhan Togan’ın başkanlığındaki ‘Kadavra Marjinal Donörler’ başlıklı dördüncü oturumda; Akdeniz Üniversitesinden Hüseyin Koçak, Güven Hastanesinden Yaşar Bayındır, Atatürk Üniversitesinden Elif Demirci ve MSKÜ’den Bülent Huddam bilgi ve deneyimlerini aktardı.
Son panelde ‘Donör Havuzunun Genişletilmesine Yönelik Öneriler’ konusu gündeme geldi. Ekrem Kaya ve Gökhan Ertuğrul'un başkanlığında gerçekleşen panelde, Acıbadem Sağlık Grubu Bursa Organ Nakli Merkezi’nden Bülent Oktay, ASV Yaşam Hastanesi Antalya Organ Nakli Merkezi’nden Bülent Aydınlı ve Johns Hopkins Hastanesi’nden Ahmet Korkut Belli (çevrim içi katılım ile) sunumlarını gerçekleştirdi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), 16 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında 2’inci kez Klasik Diller Yaz Kursu'nu düzenleyecek.
Menteşe Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelenen 'Tom, Dick ve Harry' adlı komedi oyunu, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde izleyicilerle buluştu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye İşletme Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık, Avrupa Birliği Projesi kapsamında İspanya’nın Badajoz kentinde gerçekleştirilen EUROCHAMBERS eğitimine katılarak önemli bir başarıya imza attı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren eğitim programı içinde yer alan Özel Çalışma Modülü kapsamında 2. Bilim Şenliği düzenlendi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından öğrenciler için hazırlanan ‘7’inci Geleneksel Kariyer Günleri’ gerçekleştirildi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), eğitim-öğretim süreçlerini geliştirmek amacıyla 'Eğitim-Öğretim Çalıştayı' düzenlenirken, çalıştayda eğitim-öğretim süreçlerindeki sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.
Yorumlar (0)