Afyonkarahisar'da Maver Kemal Arsoy Ortaokulu ve TOKİ Mevlana Ortaokulu 2024-2025 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen pilot okullar arasında yer alarak çoklu yabancı dil programına dahil edildi. Buna göre, 5'inci sınıf öğrencileri, haftada 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca dersi alacak.
Programın amacı, öğrencilerin yabancı dil becerilerini pekiştirmek ve dört temel dil becerisini etkin bir şekilde kazandırmak. Ayrıca Maver Kemal Arsoy Ortaokulu, üç ayrı projede eTwinning Ulusal Kalite Etiketi kazandı. Okul Müdürü Nuri Altaş ve İngilizce öğretmenleri Zeynep Solumaz ile Sibel Altınsoy'un yer aldığı projeler büyük başarı elde etti. Okula toplamda 3 Ulusal Kalite Etiketi kazandırıldı. Maver Kemal Arsoy Ortaokulu, uluslararası projelerde yer alarak eTwinning platformunda önemli bir yer edindi. Bu projeler sayesinde öğrenciler, farklı kültürlerle etkileşim kurma ve dil becerilerini geliştirme fırsatı buldu.
Okul Müdürü Nuri Altaş yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu çoklu yabancı dil modeline okul olarak seçildik. Çoklu yabancı dil eğitim modeliyle öğrencilerimizin değişen çağa ve değişen ihtiyaçlara cevap verecek şekilde eğitim almalarını hedefliyoruz. Yabancı dil ağırlıklı eğitimimiz ‘Bir dil bir insan, iki dil iki insan' anlayışından yola çıkarak öğrencilerimizin haftada 14 saat İngilizce 2 saat Almanca başta olmak üzere modern eğitimde daha dinamik bir şekilde eğitim yolculuğuna devam etmelerini istiyoruz. Her çalışmamamız geleceğimiz olan evlatlarımız için” dedi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)