MÜFTÜLÜK AÇIKLADI HAC İADE ÜCRETLERİ NASIL YAPILACAK ?

Suudi Arabistan hükümetinin Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında hac ibadetinin sadece ülke içinde yaşayan ve değişik milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanlarla eda edileceği ve yurt dışından hacı adayı kabul edilmeyeceği şeklindeki kararından sonra 2020 yılında hac ibadetini yapmak için kayıtlarını yaptıran hacı adaylarının durumu BakanlıkIararası Hac ve Umre Kurulunca görüşülüp kararabağlanmıştır.

MÜFTÜLÜK AÇIKLADI HAC İADE ÜCRETLERİ NASIL YAPILACAK ?

Suudi Arabistan hükümetinin Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında hac ibadetinin sadece ülke içinde yaşayan ve değişik milletlerden oluşan sınırlı sayıda Müslümanlarla eda edileceği ve yurt dışından hacı adayı kabul edilmeyeceği şeklindeki kararından sonra 2020 yılında hac ibadetini yapmak için kayıtlarını yaptıran hacı adaylarının durumu Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunca görüşülüp karara bağlanmıştır.

Buna göre:

2020 yılında kesin kayıt hakkı elde edip kayıt yaptıran hacı adaylarının, Diyanet İşleri Başkanlığı veya TÜRSAB’a bağlı acenteler organizasyonunca alınan kayıtlar 2021 yılına devredilmiştir. 2020 yılında kesin kayıt yaptıran hacı adayları 2021 yılına erteleme veya 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçme tercihlerinde 2021 yılı haccı için erteleme veya vazgeçme tercihlerine göre kayıt ve ücret iade belge işlemleri; il/iIçe müftülüklerinden, hac.gov.tr adresindeki e-devlet kimlik doğrulama sistemi veya hacı adayının istemesi halinde kayıtlı olduğu acenta üzerinden yapılacaktır.

2021 yılına haccını ertelemek isteyenlerin ücretlerinden, Suudi Arabistan’da yapılan muhtelif ön ödemeler, hacı adaylarına verilen / verilecek eser ve malzemelerin temini, eğitim ve bilgilendirme, sağlık faaliyet / hîzmetler gereği yapılan hazırlıklara ilişkin harcamaların karşılığı olarak, 2021 yılı hac organizasyonu için belirlenecek ücretlerden mahsup edilmek üzere kişi başı 1.000’er Suudi Arabistan Riyali (SAR) hacı adayının kayıt yaptırdığı organizasyon a ait hesaplarda bloke edilecektir. 2021 yılında hacca gitmekten vazgeçenlerin; ödemiş oldukları ücretlerin ise tamamı iade edilecek ve bu kişiler kazanılmış kura kat sayıları ile gelecek yıllarda kuraya dâhil

Ücret iadeleri; yapılan tercih sonunda alınacak “HAC ÜCRET İ ADE BELGESİ” ve T.C. kimlik numarası ibraz edilmek kaydı ile 13.07.2020 tarihinden itibaren Ziraat Bankası, Kuveyt Türk Katılım, Albaraka Türk KatıIım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım, Türkiye Finans ve Ziraat Katılım bankaları aracılığı ile yapılacaktır.

İlçe Müftülüğü ve Acentalar aracılığı ile müracaatlarını yaparak ücretlerini geri almak isteyen Hacı adaylarımız, grubundaki kişilerin tamamı ile gelerek resmi işlemlerini (Dilekçe, imza ve iade belgesi) yapmaları gerekmektedir.

Mehmet ERSÖZ

İlçe Müftüsü

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İlçe Müftülüğünden Kan Bağışı Kampanyası
Yaşam

İlçe Müftülüğünden Kan Bağışı Kampanyası

Efeler İlçe Müftülüğü ve Türk Kızılay Aydın Şubesi iş birliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Çıldır Müftülüğü’nden ihtiyaç sahiplerine iyilik paketleri
Yaşam

Çıldır Müftülüğü’nden ihtiyaç sahiplerine iyilik paketleri

Çıldır İlçe Müftülüğü koordinesinde Türkiye Diyanet Vakfı Çıldır Şubesince "İyilik Paketleri" Türk Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri tarafından ailelere ulaştırılıyor.

Zeki Aygün'ün Katılımıyla Derince'de Ramazan Şenliği Düzenlendi
Etkinlik

Zeki Aygün'ün Katılımıyla Derince'de Ramazan Şenliği Düzenlendi

Derince Belediyesi ve Derince İlçe Müftülüğünün düzenlediği Ramazan şenliğinde çocuklar eğlenceli anlar yaşadı.

Muğla'nın Köyceğiz İlçesinde Sabah Namazı Buluşmaları Sürüyor
Yaşam

Muğla'nın Köyceğiz İlçesinde Sabah Namazı Buluşmaları Sürüyor

Muğla’nın Köyceğiz Müftülüğü'nün değişik camilerde organize ettiği sabah namazı buluşmalarına Merkez Hacılar Yunus Emre Camii ile devam edildi.

Bilecik Camilerinde Sabah Namazı Buluşmaları Sürüyor
Yaşam

Bilecik Camilerinde Sabah Namazı Buluşmaları Sürüyor

Bilecik İl Müftülüğü, sabah namazı buluşmalarına devam ederken, namaz sonrası cemaate çorba ikramı edildi.

Çıldır Milli Eğitim ve Müftülükten yaşlılara ziyaret
Etkinlik

Çıldır Milli Eğitim ve Müftülükten yaşlılara ziyaret

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında Çıldır Müftülüğü ve Çıldır Milli Eğitim Müdürlüğü Ardahan Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.