Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Tiyatro Topluluğu, 5 Haziran Çarşamba günü 2 perdeden oluşan ‘Ayrılık’ isimli oyunla seyircisiyle buluşacak.
Muratpaşa Belediyesi’nin 2015’te kültür sanat faaliyetleri kapsamında devam ettirdiği drama ve uygulamalı tiyatro kursu, 2023’te Muratpaşa Belediyesi Tiyatro Topluluğu olarak faaliyet göstermeye başladı.
Tiyatro eğitimleri süresince 9 oyun sergileyen kursiyerler, topluluk adı altında oynadıkları 3 oyun olmak üzere toplamda 12 oyun sahneledi. Değirmenönü Kültür Merkezinde haftada 6 saat olmak üzere 4 aylık bir çalışma ile tamamlanan Ayrılık oyunu, 5 Haziran Çarşamba saat 20.00’de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda sahneleyecek. Topluluk kuruluşun ardından ise Dario Fo’nun Kadın Oyunları ve Turgut Özakman’ın Kanaviçe oyununu sahnelemişti.
Yönetmenliğini Erhan Kargın’ın üstlendiği 11 kişilik topluluğun yaşları 19-57 arasında değişiyor ve eczacıdan, öğrenciye, ev hanımından, konservatuar hocalarına farklı mesleklerden bir araya gelen amatör oyunculardan oluşuyor.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)