Antalya

Muratpaşa'da 5 plaj mavi bayrakla ödüllendirildi

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin 5 plajı, mavi bayrak ödülüyle onurlandırıldı. Detaylar haberimizde...

Muratpaşa'da 5 plaj mavi bayrakla ödüllendirildi

Muratpaşa’nın plajları için mavi bayrak töreni

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, falezlerinin denizle buluştuğu noktada yer alan belediyenin 5 plajı için düzenlenen mavi bayrak töreninde “Doğayı, kaynaklarımızı koruyan, gelecek nesillere aktaran bir yaklaşımı hayat felsefesi ve yaşam şekli olarak benimsiyoruz” dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Erenkuş, Erdal İnönü Kent Parkı, İnciraltı, Mobil ve Konserve Koyu falez plajlarına mavi bayrakları törenle teslim edildi. Girişlerin ücretsiz olduğu, dileyenlerin 50 liradan şezlong ve şemsiye kiralayıp masmavi Akdeniz’e karşı çayını 5 liradan yudumladığı plajlar için tören aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kent ziyaretinde “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir dediği Erenkuş’ta yapıldı.

Törene Başkan Uysal’la birlikte Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Antalya İl Koordinatörü Mustafa Ergiydiren, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Ergiydiren, mavi bayrak ödülünü almak kadar korumanın da zor olduğunu söyledi. Ergiydiren, şöyle konuştu:

“Sayın Başkan ve ekibinin ödülü korumak adına yaptıkları gayreti biliyorum. Antalya gibi bir metropolün merkezinde evinizden çıkıp denize girebileceğiniz yerler bunlar. Hiçbir karbon salınımı bırakmadan, yürüyerek ya da bisikletle gelip evinizden çıkıp burada denize girebilirsiniz. Uluslararası standartlara göre alınan numunelerde sıfır noktasına yakın değerleri olan bir denizden bahsediyoruz. Bunu korumak gerçekten çok önemli.”

Başkan Uysal ise Muratpaşa’da ego insandan eko insana geçiş yolculuğunun devam ettiğini söyledi. Kişisel ihtirasları, duyguları dizginleyip tedbir alan ve evrensel boyutta doğanın, doğal kaynakların korunmasını, gelecek nesillere aktarılmasını içeren bir yaklaşımı benimsediklerini dile getiren Başkan Uysal, “Hayat felsefesi, dünya görüşü, duruş ve yaşam şekli olarak benimsiyoruz. Bunu da Muratpaşa halkı hayata geçirmeye gayret ediyor. Biz de onlara öncülük ediyoruz. Katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Mavi bayraklarımız tekrar hayırlı olsun, kutlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erenkuş Falez Plajı'nın mavi bayrağı göndere çekildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Muratpaşa sabah sporunda
Yaşam

Muratpaşa sabah sporunda

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi ’10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü’ kapsamında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda pilates etkinliği düzenledi.

Antalya Muratpaşa Belediyesinin Derdi Büyük işte sebebi
Yerel Yönetim

Antalya Muratpaşa Belediyesinin Derdi Büyük işte sebebi

40 yıl öncesine dayanan kamulaştırmalarla ilgili davaların peş peşe sonuçlanmaya başlamasıyla milyarlarca liralık tazminat ödemeleriyle karşı karşıya kalan Muratpaşa Belediyesi, konuyla ilgili olarak kamuoyuna bilgilendirme amaçlı açıklama yaptı...

Antalya Plajlarında sezon hazırlıkları
Yaşam

Antalya Plajlarında sezon hazırlıkları

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin doğa harikası falezlerinin Akdeniz’le buluştuğu noktada yer alan plajlarından İnciraltı ve Erdal İnönü açıldı. Plajlara giriş ise bu yıl da ücretsiz.

Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar
Yaşam

Baharı teknede dileklerle karşılayacaklar

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Hıdırellez geleneğini Akdeniz’in maviliklerinde yaşatacak.

Bahçede Yaşam Var’da gündem tekstil
Yaşam

Bahçede Yaşam Var’da gündem tekstil

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin çevre, iklim krizi, gıda, tüketim alışkanlıkları konularında düzenlendiği söyleşi ve atölye çalışması ‘Bahçede Yaşam Var’, bu kez petrokimyadan sonra doğayı kirleten ikinci büyük sektör, tekstile odaklanacak.

Antalya'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı
Yerel Yönetim

Antalya'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Sedir Mahallesi’ne 2 bin 850 metrekarelik yeni bir park daha kazandırdı.