Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Destek AFAD Gönüllülerine ve adliye personellerine yönelik “Arama Kurtarma Eğitim Programı” düzenlendi.
Program kapsamında; afet bilinci, deprem anı, doğru davranış, yangın farkındalık ve tahliye konularında eğitimler verildi. Afetlerle başa çıkma konusunda toplumun bilinçlenmesi ve hazırlıklı olması büyük önem taşırken, bu doğrultuda Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ise Destek AFAD Gönüllülerine ve adliye personellerine yönelik düzenledikleri eğitim programıyla katılımcılara gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak afetlere karşı hazır hale getiriyor.
Eğitimlerde, afet anında doğru davranış biçimleri, alınacak önlemler, yapılması gerekenler ve tahliye prosedürleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.
Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların afetler karşısında bilinçli ve hazırlıklı olmalarının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, benzer eğitim programlarının devam edeceğini belirtti.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)