Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele semineri

Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına yönelik bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi.

Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele semineri

Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına yönelik bağımlılıkla mücadele semineri düzenlendi.
Muş'ta, uyuşturucu ile mücadele kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla öğretmenevinde düzenlenen seminere katılan muhtarlar, bağımlılıkla mücadeledeki önemi ve toplumsal etkileri üzerine bilgilendirildi. Muş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu, tarafından verilen eğitimlerle madde bağımlılığına karşı farkındalığın artırılmasını amaçladı.

İl genelindeki muhtarlar, eğitimciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği seminerde, uyuşturucu kullanımının bireyler ve toplum üzerindeki yıkıcı etkileri ele alındı. Özellikle gençleri bu tehlikeden koruma konusunda erken müdahalenin öneminin vurgulandığı seminerde, çocukların davranışlarındaki değişimlerin erken dönemde fark edilmesinin bağımlılıkla mücadelede kritik bir adım olduğuna dikkat çekildi.

Seminerde bir konuşma yapan Muş Valisi Avni Çakır, uyuşturucunun sadece bireylerin değil, ailelerin ve toplumun geleceğini tehdit ettiğini belirterek, bu konuda herkesin sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Muş'ta yürütülen çalışmaların önemine değinerek, toplumun her kesiminin bu mücadelede aktif rol almasının başarıyı artıracağına vurgu yapan Vali Çakır, “2 gün önce yaşamış olduğumuz bu elim yangın olayı; maalesef hem ülkemizi, hem dünyayı, hem de bizleri derinden sarmıştır. Bu durum nedeniyle hem şahsım, hem sizler adına, hem de kadirşinas Muş halkı adına burada hayatını kaybeden her bir vatandaşımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Allah ailelerine sabır versin. Benzer olaylar bir daha ülkemizde yaşanmasın inşallah. Bugünkü toplanma konumuz da bir doğal afet halini yavaş yavaş almak üzere. O yüzden gereken tedbirleri, insani tedbirleri, eğer bizler şimdi almazsak, üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirmezsek, maalesef bu bağımlılık dediğimiz konunun dehşeti, söylenenlerden çok daha farklı. Biz, ilimizde kurum ve kuruluşlarımızla uyuşturucu ile mücadele konusunda sürekli neler yapabiliriz? Nasıl bir canı kurtarabiliriz? Bir yavrumuzu bu batağa girmeden nasıl kurtarabiliriz? Arayışı içerisindeyiz” dedi.

Mahalle ve köy muhtarları olmadan başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını da dile getiren Vali Çakır, “O yüzden sizlere de bu konuda dikkat etmemiz gereken hususlar, tehlikenin büyüklüğü ve buradaki imkânlarımızla ilgili bilgi verecekler. Siz muhtarlarımız olarak bu mücadelenin içinde öncü kişiler olarak var olacaksınız, zaten de vardınız. İnşallah daha güçlü bir şekilde bu sürecin içerisinde yer alacaksınız. Çocukların davranışlarında ne tür farklılıklar var? Ne tür tehlikelere işaret ediyor? Bunları iyi okumamız lazım. İş işten geçtikten sonra maalesef karamsar bir tablo çizmek istemiyorum ama tedavi oranı ve geri getirme oranı maalesef çok düşük. Özellikle madde bağımlılığı konusunda bu oran oldukça düşük. Ancak bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri ile kazanımlar çok yüksek. Çocuk daha bu işin kenarında gezerken çekip almak daha kolay. Tekrar söylüyorum, üzerimize bu konuda hem ahlaki, hem vicdani, hem hukuki, hem de idari görevler var. Bunları yapmazsak, bulunduğumuz yerin hakkını vermemiş oluruz ve bunun hesabını veremeyiz. Bu konu çok önemli, yürekten ve içten her ferdi kendi yakınımız gibi algılamazsak başarılı olmayız. Bir ve beraber olursak Muş’ta örnek bir başarıya imza atarız” ifadelerini kullandı.

Muş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Besim Hacıoğlu ise “Biz 2025 yılı için valimizin önderliğinde eylem planı hazırladık. 22 gündür hem eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor hem de saha ekibimiz var. Kısa bir süre içinde saha ekibimize 6 danışanımız başvurdu. Bunlardan ikisini ilaçlı tedavi merkezine gönderdik. Kalan 4 kişiyi de ikna etmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza ve torunlarımıza iyi bir gelecek bırakmak hepimizin görevidir. Onun için bağımlılıkla mücadele ile birlikte hareket etmeliyiz. Herkesin bu konuda elini taşın altına koyması gerekiyor. ‘Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanlığı kurtarmış olur’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Bu bataklıktan ne kadar kişiyi çıkarabilirsek bizim için mutluluktur” dedi.

Program sonunda, uyuşturucu ile mücadelede izlenecek yollar ve sağlanabilecek destekler hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.