Muş’un Malazgirt ilçesindeki Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulu tarafından ‘Malazgirt Eğitim Tarihi Sergisi’ düzenlendi.
Okulun bahçesinde açılan sergide, ziyaretçiler Malazgirt'in eğitim tarihine duygusal bir yolculuk yaptı. Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya tarafından serginin açılışının yapılmasının ardından emekli öğretmen Vezir Gökdemir tarafından bir konuşma yapıldı. Etkinlik sırasında duygulu anlar yaşadığını belirten Gökdemir, "Yıllar boyunca hizmet ettiğim bu ilçede, öğrencilerimle ve meslektaşlarımla yaşadıklarımı yeniden canlandırmak beni derinden etkiledi. Malazgirt'in eğitim tarihinde iz bırakmış olmak gurur verici" dedi.
Sergi koordinatörü ve okulun müdür yardımcısı Cihat Polat ise "Tarihi Malazgirt ilçesinin bu sefer de eğitim öğretim tarihini gün yüzüne çıkaralım istedik. Bu sergi, ilçemizin zengin eğitim geçmişini yeni nesillere aktarmak ve geçmişteki başarılarımızı hatırlatmak için önemli bir fırsattır" diye konuştu
Sergide, Malazgirt'in çeşitli dönemlerine ait öğretim materyalleri, eski okul fotoğrafları, tarihi belgeler ve öğretmenlerin hatıraları yer aldı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)