Muş’ta kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açarak ulaşımı sağlayan il özel idaresi ekipleri, yazın ise hava sıcaklığının 39 dereceyi bulduğu günlerde asfaltlama çalışmaları gerçekleştiriyor.
Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kışın dondurucu soğukta ulaşıma açtıkları köy yollarını yazın da kavurucu sıcakta konforlu hale getirmek için yoğun mesai harcıyor. Varto ilçesine bağlı Diktepe ve Sağlıcak köy yollarında yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yaz-kış demeden çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bölgede yaşayan vatandaşların ulaşımını iyileştirmek, şehirle rahat bir şekilde bağlantı kurmalarını sağlamak için yoğun çaba harcadıklarını söyledi. Yentür, "Muş İl Özel İdaresi olarak kışın karla mücadele ve yol açma, bahar aylarında stabilize, şimdi ise yol yapım ve bakım işlerinde tüm gücümüzle hizmetlerimizi yürütmekteyiz" dedi.
Özel idare programında yaklaşık 4 kilometrelik bir yol olduğunu belirten Yentür, "Yaklaşık 10 milyon lira bütçe ile yolumuzu BSK (bitümlü sıcak karışım) dediğimiz sıcak asfaltla yapıyoruz. Varto ilçemizde bu yıl yaklaşık 6 kilometre sıcak asfalt, 21 kilometre ikinci kat ve 12 kilometre birinci kat asfalt kaplama çalışmamız olacak. Su projeleriyle birlikte ilçemizde Köy-Des ve özel idare programları kapsamında yol ve su işlerinde yaklaşık 60 milyon lira tutarında hizmet gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
Mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak özellikle yüksek rakımlı bölgelerde yol yapımına öncelik verdiklerini aktaran Yentür, "Daha sonra da ova kısımlarında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda 219 personel ve 150 iş makinesi ile ilimizin 368 köyü ve 217 mezrasında halkımıza hizmet veriyoruz. Sadece geçtiğimiz hafta 53 bin 707 litre mazot tükettik. Bu açıdan büyük hizmetler üretiyor, önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Köy halkından Yavuz Çiçeker ise yapılan asfalt çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz köy halkı olarak çok mutlu olduk. Kışın karın etkisiyle ve doğa şartlarından dolayı yollarımızda sıkıntılar yaşanıyordu. Çok şükür bu dönem bu sorun çözüldü. Yapılan çalışmalardan köy halkı çok memnun kaldı. Emeği geçen herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum. Asfalt çalışması bizim için çok güzel oldu çünkü araçlar geçtikten sonra çok fazla toz kalkıyordu ve bu tozlar köy halkını rahatsız ediyordu. Asfalt sayesinde bu tozdan kurtulmuş olduk. Bundan sonraki çalışmalarda da valimizin ve il özel idaresinin desteklerine ihtiyaç duyuyoruz" şeklinde konuştu.





Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)