Mustafakemalpaşa’da 2019 yerel seçimlerine göre seçmen sayısı 5 yılda 3 bin 401 kişilik artış gösterdi.
31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde 131 mahallesi bulunan Mustafakemalpaşa’da oy kullanacak seçmen ve sandık sayısı belli oldu. Yerel seçimlerde, 103 bin 944 nüfuslu Mustafakemalpaşa’da 82 bin 193 seçmen sandık başına gidecek. 131 mahallede 1’i seyyar olmak üzere toplam 309 sandık kurulacak.
Mustafakemalpaşa’nın nüfus bazında en büyük mahallesi olan Hamidiye’de 18 sandıkta 6 bin 41, Yalıntaş’ta 15 sandıkta 4 bin 981 ve Barış’ta ise 13 sandıkta 4 bin 394 seçmen oy kullanacak.
Seçmenler, ‘Büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar heyetini’ belirlemek için sandığa gidecek.
Mustafakemalpaşa’nın 2019’daki seçmen sayısı 78 bin 192, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ikinci turunda ise 81 bin 418’di.
İHA
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)