Denizli’nin en köklü meslek liselerinden biri olan ve çok güzel başarılara imza atmaya devam eden Necla-Ergun Abalıoğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kuruluşunun 63. yıldönümünde 63 zeytin ağacıyla sonsuzluğa kök saldı.
Denizli Merkezefendi Necla-Ergun Abalıoğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci, veli ve mezunları okul bahçesine hep birlikte zeytin ağaçları diktiler. Okulun UNESCO Kulübü tarafından Dünya Zeytin Ağacı Gününe atıfta bulunarak gerçekleşen etkinlik büyük ilgi gördü. İl ilçe protokolünün yanı sıra mezun, hayırsever, öğretmen, veli, öğrenci ve davetlilerin katıldığı etkinlikte okul bahçesine Denizli Ticaret Lisesinin kuruluşunun 63. Yılı anısına 63 adet zeytin ağacı dikildi. Kuruluşunun ardından 63 yıl geçen ve eski adıyla Denizli Ticaret Lisesi olarak eğitim öğretime başlayan okul 2017 yılından itibaren yeni binasında Necla-Ergun Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretime devam ediyor.
Zeytin ağaçları toprakla buluşmadan önce, okul konferans salonunda yapılan programda UNESCO Kulübü öğretmenleri Özkan Türkdoğan ve Gönül Karakurt ile 30 yıl önce okuldan emekli olan yine okulun eski mezunlarından emekli öğretmen Rıdvan Kavaklıoğlu ve okul müdürü Şahin Taşkın birer konuşma yaptı. Zeytin Ağacı adlı şiirin okunmasının ardından fuaye alanında zeytin ve zeytinyağı ikramında bulunuldu.
Her sınıfa ait bir zeytin ağacının dikildiği etkinlikte; bugün hayatta olmayan, geçmişte okulda görev yapmış olan idareci, öğretmen ve mezunlarla, hayırsever merhum Orhan Abalıoğlu ile merhume Cedide Abalıoğlu’nun anısına da zeytin ağaçları dikildi. Zeytin ağaçlarının dikilmesinin ardından toplu bir hatıra fotoğrafı çekilerek bu anlamlı etkinlik sona erdi.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)