Niğde

Niğde'de Müzeler Günü'nde Karakalem Sergisi

20-24 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Müzeler Günü nedeniyle Niğde’de resim sergisi açıldı.

Niğde'de Müzeler Günü'nde Karakalem Sergisi

NİĞDE (İHA) - 20-24 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan Müzeler Günü nedeniyle Niğde’de resim sergisi açıldı.
Gümüşler Manastırı’nda düzenlenen sergide Görsel Sanatlar Öğretmeni Melih Ünlüer’in 28 karakalem eseri sergilendi. Düzenlenen açılışta konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, Gümüşler Manastırı’nın Niğde için önemli bir turizm değeri olduğunu söylerken sergide emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Çelik; ‘"İlimiz açısından tarihi bir değere sahip olan mekanda açıyoruz sergiyi. Manastırdaki resimler dünyada ilk bu anlamda da burası hem ilimiz hem de ülkemiz açısından ciddi bir turizm değeri taşıyor. Böyle güzel bir sergiyi böyle bir mekanda açmaktan dolayı mutluyuz" dedi. Görsel Sanatlar Öğretmeni Melih Ünlüer ise yaptığı açıklamada eserlerinde güvercin temasının ağırlıklı olduğunu söyledi. Ünlüler; "Müzeler Günü çerçevesinde açtığımız sergimizde karakalem desen çalışmaları yer alıyor. Sergimde güvercin ve mimari unsurlar tema edindim. Serginin Gümüşler Manastırı’nda düzenlenmesi ayrıca bir özellik kattı. Güvercinler, camiler ve manastırların her zaman bir arada bulunmaları önem teşkil etmiştir" ifadelerine yer verdi.
28 karakalem eserin yer aldığı sergi 25 Mayıs’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Pehlivan: "Geçen yıl 605 bin kişi müze ve ören yerlerimizi ziyaret etti"
Bölgesel

Vali Pehlivan: "Geçen yıl 605 bin kişi müze ve ören yerlerimizi ziyaret etti"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, geçen yıl 237 bini müze kartlı, 34 bini yabancı olmak üzere toplam 605 bin kişinin müze ve ören yerlerini ziyaret ettiğini söyledi.

Covid döneminde başlayan resim tutkusu sergi açmasına vesile oldu
Bölgesel

Covid döneminde başlayan resim tutkusu sergi açmasına vesile oldu

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Tıbbi Sekreter Hediye Cevizci, Covid-19 döneminde başladığı resim tutkusunun başarısını çalıştığı hastanede sergiledi.

OMÜ öğrencilerinin sanatı Sinop'ta
Etkinlik

OMÜ öğrencilerinin sanatı Sinop'ta

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı lisansüstü öğrencileri tarafından yapılan 55 sanatsal görsel, Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bitlis'te  '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' sergisi
Bölgesel

Bitlis'te '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' sergisi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri çerçevesinde fotoğraf sergisi düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi'nin  sanal sergisi
Bölgesel

Kastamonu Üniversitesi'nin sanal sergisi

Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde sanal sergi açıldı.

Aslanlı Mozaik’in replikası valilik binası karşısında sergileniyor
Bölgesel

Aslanlı Mozaik’in replikası valilik binası karşısında sergileniyor

Düzce Belediyesi’nin destekleriyle Konuralp Antik Kentte yapılan kazı çalışmaları sırasında ortaya çıkan Aslanlı Mozaik’in replikası valilik binası karşısında sergileniyor.