Aydın / Kuşadası

Nusaybinli çocuklar Kuşadası'nda eğlenceye doydular

Kuşadası Belediyesi, Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nin yaz okullarında eğitim gören 50 çocuğu ağırladı. Detaylar haberimizde...

Nusaybinli çocuklar Kuşadası'nda eğlenceye doydular

Kuşadası Belediyesi, Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nin yaz okullarında eğitim gören 50 çocuğu ağırladı. Hayatları boyunca ilk defa denize girme fırsatı yakalayan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Kuşadası Belediyesi, Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nin yaz okullarında eğitim gören öğrencileri bu yıl 6’ncı kez misafir etti. Kenti ziyarete gelen 7-14 yaş arası çocukları Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ile Kuşadası Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ömer Cevat Göğez karşıladı. Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi Proje Koordinatörü Şehmus Ak’ın eşlik ettiği çocuklara Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Başkan Ömer Günel adına çeşitli hediyeler verdi. Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi’nin çeşitli branşlarda açtığı kurslarda eğitim gören öğrenciler daha sonra Kuşadası Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nde görevli Sanat Tarihi Uzmanı Ersin Serçek eşliğinde Kuşadası’nın simgesi Güvercinada Kalesi’ni gezerek geçmişi 13’üncü yüzyıla kadar uzanan kalenin tarihi hakkında bilgi edindiler. Ardından Kuşadası manzarası eşliğinde öğle yemeği yiyen öğrenciler son olarak deniz, kum ve güneşin tadını çıkartmaları için Davutlar Mahallesi’ndeki Ada Camping’de ağırlandı. Hayatlarında ilk kez denize giren Nusaybinli çocuklar, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e kendilerine böyle bir imkan sunduğu için teşekkür etti.

“Denize girebilmek çok güzel bir duygu"
Proje çerçevesinde Kuşadası’na gelen 12 yaşındaki Ekrem Ergin, Kuşadası’nı çok beğendiğini belirterek, "Kuşadası’nı çok sevdim. Denizi çok güzel. Nusaybin’e dönünce bütün arkadaşlarıma denize girdiğimi anlatacağım hepsi bizim adımıza çok mutlu olacaklardır. Oradaki arkadaşlarım da denize girmeyi çok isterlerdi. Nusaybin’den buraya gelip denize girebilmek çok güzel bir şey. Böyle büyük yerler gördük, tarihi yerler gezdik. Kuşadası Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi.

“Denizin tuzlu olduğunu yaşayarak öğrendim”
Kuşadası’nda çok güzel vakit geçirdiğini söyleyen 13 yaşındaki Mirza Acar, “Kuşadası çok güzeldi. İlk kez denize girdim. Denizin tuzlu olduğunu ilk kez burada öğrendim. Nusaybin’den buraya gelmek bizim için çok zordu. Hem Şehmus öğretmenimize hem de bizi burada ağırladıkları için Kuşadası Belediyesi’ne ve Başkan Ömer Günel’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İlk kez denize girdiler”
Mardin Nusaybin Çocuk Gelişim Merkezi Genel Koordinatörü Şehmus Ak ise, “Çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimleri için hayata geçirdiğimiz bu proje çerçevesinde Mardin’in Nusaybin ilçesinden 6’ncı defa Kuşadası’na geldik. Bizi burada tekrar ağırlayan Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel’e ve Kuşadası Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyuz, bölgedeki çocuklarımız ilk kez denize giriyor ve deniz keyfi yaşıyor. Onların mutluluğuna şahit olmak benim için de çok büyük bir mutluluk. Umarım her zaman böyle mutlu olurlar” ifadelerini kullandı. 

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Koruyucu, önleyici ve destekleyici çocuk gelişimi masaya yatırıldı...
Etkinlik

Koruyucu, önleyici ve destekleyici çocuk gelişimi masaya yatırıldı...

Sağlık Alanında Koruyucu, Önleyici ve Destekleyici Çocuk Gelişimi Hizmetlerinin Yaygınlaştırılması Sempozyumu'nda alanında uzman isimler çocuk gelişiminin önemin vurgulayarak bu alandaki eksikliklere dikkat çekti.

İhmalkâr ebeveynler çocukların gelişimini olumsuz etkiliyor!
Sağlık

İhmalkâr ebeveynler çocukların gelişimini olumsuz etkiliyor!

İhmalkâr ebeveynlerin çocuklarına dair duyarlılıklarının düşük olduğunu belirten uzmanlar, bu yaklaşımın çocuğun akademik, duygusal ve sosyal becerilerinde eksikliklere yol açtığını ifade ediyor.

Yeşilova Belediyesi, Çocuk Şenliği ile Yüzlerce Çocuğa Mutluluk Getirdi
Etkinlik

Yeşilova Belediyesi, Çocuk Şenliği ile Yüzlerce Çocuğa Mutluluk Getirdi

Yeşilova Belediyesi, "Yeşilova ve Yeşilova'lılar herşeyin en iyisine layıktır" sloganıyla yola çıkarak bugün düzenlediği Çocuk Şenliği'nde unutulmaz bir gün yaşattı.

Konyaaltı Sahili'nde Yaz Gibi Bir Gün! Deniz, Güneş ve Eğlence
Bölgesel

Konyaaltı Sahili'nde Yaz Gibi Bir Gün! Deniz, Güneş ve Eğlence

Antalya'da iki gün boyunca etkili olan çöl tozu azaldı. Vatandaşlar ve tatilciler güzel havayı değerlendirmek için Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Sıcaklık 25 dereceyi bulurken, deniz ve güneşin tadını çıkaranlar unutulmaz bir gün geçirdi.

Alanya'da Yeni Çocuk Parkı! Oba Mahallesi'ne 900 Metrekarelik Eğlence Alanı Kazandırıldı!
Yerel Yönetim

Alanya'da Yeni Çocuk Parkı! Oba Mahallesi'ne 900 Metrekarelik Eğlence Alanı Kazandırıldı!

Alanya Belediyesi, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Oba Mahallesi'ne 900 metrekare büyüklüğünde yeni bir çocuk parkı kazandırdı.

Antalya'da Diyarbakırlılar Gecesi: Türküler ve Halaylarla Coşku Dolu Anlar - Haberler
Etkinlik

Antalya'da Diyarbakırlılar Gecesi: Türküler ve Halaylarla Coşku Dolu Anlar - Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında Diyarbakırlılar Gecesi düzenlendi. Sanatçı Nihat Akçer Diyarbakır’a özgü türküleriyle sahne aldığı geceye ilgi büyük oldu.