Burdur / Karamanlı

Öğrenciler Harçlıklarını Yemen’e Gönderdi

Karamanlı ilçesindeki Gazi Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencileri, yerli malı haftası dolayısıyla biriktirdiği harçlıklarını, Kızılay aracılığıyla Yemen’e gönderdi

Öğrenciler Harçlıklarını Yemen’e Gönderdi

Karamanlı ilçesindeki Gazi Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu öğrencileri, yerli malı haftası dolayısıyla biriktirdiği harçlıklarını, Kızılay aracılığıyla Yemen’e gönderdi.

Karamanlı Haber’e açıklamada bulunan Atatürk İlkokulu Müdürü Recep Yılmaz, Yemen’in Türkiye’ye fiziki olarak uzak olmasına rağmen gönül olarak çok yakın olduğunu belirtti.

Çanakkale Şehitliği içerisinde Yemen Şehitliği’nin de bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Bugün Yemen diye bir derdimiz var. Kanayan yaramız var. Bu nedenle yerli malı haftasını faklı bir konseptte yapalım istedik. Yemen’de Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre her on dakikada bir çocuk ölüyor. Bu çok acı bir tablo.” dedi.

Yılmaz, öğrencilerin Yemen’deki durumu öğrendiklerinde yardım etmek istediklerini vurgulayarak şunları anlattı:

“Zaten biz her gün bunları evlerimizde yiyip, içiyoruz. O zaman biz bugün yiyeceklerimizin maddi olarak karşılığını oraya bağışlayalım ve o kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmiş olalım diye öğrencilerimizle paylaştığımız zaman, onlar bu işe canı gönülden katkıda bulunmak istediler. Ama ben bundan daha kıymetli olan bir şeyi söylüyorum. O toplanan paralarla biz Yemen’i kurtaracak değiliz. Bunu biliyoruz. Ama biz şunu da biliyoruz: Bu tavır çok önemli. Yaşadığımız bu çağda, bu yaşanmışlıklara rağmen, bu nesil diyor ki; ‘Ben oradaki kardeşimin derdiyle dertleniyorum. Onlar yemiyorsa biz de yemiyoruz. En azından bir öğün.’ Bu tavır çok önemlidir. Bu, parayla pulla ölçülecek bir tavır değildir.”

Öğrencilerden Ali Rıza Sürer, Yemen’e savaş açıldığını, oradaki insanların yiyecek ve ilaç alacak paralarının olmadığını söyledi.

Sürer, “Her on dakika geçtiğinde bir çocuk ölüyor. Anneler, ağaç yapraklarını pişirip, çocuklarına avuç avuç yediyorlar. Yemenli kardeşlerimiz için para yardımında bulundum. Herkes böyle yaparsa oradakiler aç kalmaz.” diye konuştu.

Öğrencilerden Mehmet Efe Koç, Yemen’deki çocukların aç kaldığını dile getirerek, “Onlara yardımda bulunmak için para göndermeyi planladık. Yerli malı haftasını, börek çörek yiyerek kutlayabilirdik. Ama biz Yemenli kardeşlerimizi seçtik.” dedi.

Öğrencilerden İrem Aktaş, açlık çeken Yemen’deki çocuklara yardım etmenin iyi bir duygu olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

“Biz şu an burada pasta, börek, çörek yiyor olabilirdik. Bizim bayat dediğimiz ekmeklere onlar çok muhtaç. Bu yüzden bu kampanya onlar için çok önemli. Unutmayalım, biz de Yemen’de doğabilirdik.”

Daha sonra toplanan paralar, Yemen’e gönderilmek üzere Kızılay yetkililerine teslim edildi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yerli Malı Kutlaması Hastanede Bitti
3. Sayfa

Yerli Malı Kutlaması Hastanede Bitti

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Çelebi Eser İmam Hatip Ortaokulu’nda Yerli Malı Haftası etkinliğinde çok sayıda öğrencinin karın ağrısı şikayetinde bulunmasıyla gıda zehirlenmesi şüphesi üzerine duruldu.

Miniklerin Yerli Malı Haftası Coşkusu: Gazipaşa'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu Etkinliği
Etkinlik

Miniklerin Yerli Malı Haftası Coşkusu: Gazipaşa'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu Etkinliği

Antalya’nın Gazipaşa İlçesinde Müftülüğün 4-6 Yaş Kur’an Kursunda eğitim gören minikler için ‘12-18 Aralık Yerli Malı Haftası’ etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Yerli malı haftasında doyasıya eğlendiler
Etkinlik

Yerli malı haftasında doyasıya eğlendiler

Batman’ın Kozluk ilçesinde Selahattin Eyyubi İlkokulunda ”Bir başkadır benim memleketim” sloganıyla tutum, yatırım ve yerli malları etkinliği düzenlendi.

Alaşehirli öğrencilerden yerli malı haftasında meyve sebze işletmesine ziyaret
Bölgesel

Alaşehirli öğrencilerden yerli malı haftasında meyve sebze işletmesine ziyaret

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde Mustafa Beşikçioğlu İlkokulu anasınıfı öğrencileri Yerli Malları Haftası etkinlikleri kapsamında yaş meyve ve sebze işletmesini ziyaret ederek sofralarına gelen lezzetlerin hangi aşamalardan geçtiğini yerinde öğrendi.

Yerli Malı Haftası etkinliği hastanede bitti
3. Sayfa

Yerli Malı Haftası etkinliği hastanede bitti

Kırşehir’de ’Yerli Malı Haftası’ etkinliğinde okula getirilen yiyecekleri tüketen 15 öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Geleceğin mühendisleri Togg’u tanıdı
Etkinlik

Geleceğin mühendisleri Togg’u tanıdı

Türkiye’de okul sıralarının yıllarca portakal ve mandalinaya ev sahipliği yaptığı Yerli Malı Haftası, bu kez Cumhuriyet’in 100. yılında Mustafakemalpaşa Hamzabey BİLSEM’de Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg ile kutlandı.