Burdur / Bucak

Oğuzhan İlköğretim Okulu Yıkım Çalışmaları Başladı

998 yılında hizmete giren Bucak Oğuzhan İlköğretim Okulu, 2012 yılına kadar eğitim-öğretim faaliyeti verdi. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak ayrılması ile bu bina ilkokul olarak kullanılmaya başlandı. Yapılan incelemelerde 2017-2018 …

Oğuzhan İlköğretim Okulu Yıkım Çalışmaları Başladı

998 yılında hizmete giren Bucak Oğuzhan İlköğretim Okulu, 2012 yılına kadar eğitim-öğretim faaliyeti verdi. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarının ilkokul ve ortaokul olarak ayrılması ile bu bina ilkokul olarak kullanılmaya başlandı. Yapılan incelemelerde 2017-2018 eğitim öğretim yılında okul binasına depreme dayanıksız raporu verildiği için eğitime ara verildi. Bu okula kayıtlı olan öğrenciler eğitimlerine yakındaki diğer okullarda devam ediyor.

Konu hakkında Kanal 15’e açıklama yapan ve okul binasının yenileneceğini belirten Oğuzhan Mahallesi Muhtarı Yaşar Çeltikçi; “Uzun süre önce okulun yıkılması yönünde karar alındı, yıkım işlemi ise bugün başladı. 6 Mahalleye hitap eden okulun bir an önce eğitim öğretime açılması için yetkililerden okulun 2020 yılı yatırım programına alınmasını istiyoruz” dedi. Okul hakkında yaptığı görüşmelerde bir yardımsever ya da iş insanının okulun yapımında %50 sine katkı sağlarsa, okulun 2020 yılında bile eğitim-öğretime başlayabileceği yönünde cevap aldığını aktaran Çeltikçi, vatandaşlar, hayırsever İş İnsanlarından ve yetkililerden Oğuzhan İlkokulu’nun yeni binası için yardım ve destek istedi.

Oğuzhan Mahallesi Azalarından Mehmet Uysaler, Bucak’ın en köklü okullarından biri olan Oğuzhan İlkokulu’nun kısa sürede yapılmasını istediğini dile getirdi. Çavuşlar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Erdaş ise; 6 mahallenin öğrencisine eğitim veren Oğuzhan İlkokulunun yıkım sürecinin üzücü olduğunu ancak yenisi yapılacak olduğu için de sevindiğini ifade etti. İhale sürecinin takipçisi olacaklarını bildirdi. Bucak Oğuzhan İlkokulu Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Ayşe Kınalı ise okulun biran önce eğitime başlaması için yetkililerden yardım istedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Oğuzhan İlköğretim Okulu’nun Yıkımı Başladı
Bölgesel

Oğuzhan İlköğretim Okulu’nun Yıkımı Başladı

Bucak ilçesinde yıllardır binlerce öğrenci mezun eden Oğuzhan İlköğretim Okulu'nun depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkım çalışmalarına başlanıldı.Okulun çatısında bulunan kiremitler ve pencerelerdeki camlar söküldü. Bucak'ta Yanan Mektep'in yerine yapılan ve yıllardır öğrenci mezun eden Oğuzhan İlköğretim …

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu
Spor

Antalya 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı oldu

Finalde rakibi Enes Doğan'ı yenen Fatih Atlı 25.Kumluca Yağlı Güreşleri Başpehlivanı oldu.

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor
Yerel Yönetim

Antalya Kemerli Üreten Kadınlar Kermesleri devam ediyor

Kemer Belediyesi tarafından her ay geleneksel hale gelen “Üreten ev hanımları kermesi”ne katılan ev hanımları, el emeği göz nuru ürünlerini satışa sundu.

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş
Yerel Yönetim

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatlarıyla 19 ilçeye yayılan Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevlerine bir yenisi daha eklendi. 

Burdur play off maçları 4 hafta sonuçları
Spor

Burdur play off maçları 4 hafta sonuçları

Burdur Amatör kümenin iddalı takımı Tefenni Belediyespor maça çıkmadı.

Antalya  Siyasetinden taze Kan Yeni dönem başlıyor
Bölgesel

Antalya Siyasetinden taze Kan Yeni dönem başlıyor

Kadriye Aslı Göncü'nün İYİ Parti'de ve Antalya siyasetindeki etkinliği, siyasi kulislerde merakla takip ediliyor. Göncü'nün liderlik vasıflarıyla İYİ Parti'yi cazibe merkezi haline getirme potansiyeli, siyasetin geleceği açısından önem taşıyor.