Ankara

OHAL bölgesindeki öğretmen ve MEB personeline yer değişikliği hakkı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında yapılan toplantıda Bakanlıkça yılda 2 kez yapılan mazeret tayininin bu yıl deprem nedeniyle 3'e çıkarılması kararlaştırıldı.

OHAL bölgesindeki öğretmen ve MEB personeline yer değişikliği hakkı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında yapılan toplantıda Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve OHÂL ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerini kapsayan bölgede görev yapan öğretmen ve MEB personelinin ilgili yasal hükümler kapsamında yer değişikliği ele alındı.

Bakanlıkça yılda iki kez yapılan mazeret tayini hakkı, bu yıl deprem nedeniyle üçe çıkarıldı.

Mazeret tayini hakkı olağanüstü hâl ilan edilen bölgede yer alan illerde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı görev yapan sözleşmeli/kadrolu öğretmen ve diğer personeli kapsıyor.

OHÂL ilan edilen illerdeki personelden eşini veya çocuğunu deprem nedeniyle kaybedenler ile kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmadığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusu yapabilecek.

Başvuruları onaylanan personelin atanmak istedikleri ildeki norm kadro ve pozisyon durumuna bakılmaksızın atamaları gerçekleştirilecek.

Başvurular, 24 Şubat'ta başlayacak 10 Mart 2023 günü saat 16.00'da sona erecek. Atamalar 15 Mart'ta yapılacak.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Bakanlık merkez binasında Eğitim-Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Eğitim-İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer ile bir araya geldi. Toplantıya, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Sadri Şensoy ile Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik de katıldı.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ara tatil ne zaman, iptal edilecek mi?
Bölgesel

Ara tatil ne zaman, iptal edilecek mi?

71 ilde okulların açılmasıyla ikinci ara tatil tarihi gündeme gledi. Nisan ara tatilinin iptal edilip edilmeyeceği ise öğrenciler tarafından merak ediliyor. İşte konuyla ilgili güncel bilgiler...

EKYS ne zaman yapılacak, ertelendi mi? MEB'ten EKYS duyurusu
Bölgesel

EKYS ne zaman yapılacak, ertelendi mi? MEB'ten EKYS duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB-EKYS) sınavıyla ilgili açıklama geldi. Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanan sınavın tarihi ileri bir tarihe ertelendi. Peki, EKYS ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu?

Burdur'da Aile Okulu Projesinde 320 muhtara eğitim
Bölgesel

Burdur'da Aile Okulu Projesinde 320 muhtara eğitim

Burdur ‘da muhtarlara Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Aile Okulu Projesi" kapsamında eğitimler verildi

Burdur’da “Matematik Seferberliği“ devam ediyor
Bölgesel

Burdur’da “Matematik Seferberliği“ devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde hayata geçirilen "Matematik Seferberliği" çerçevesinde Burdur’da çalışmalar sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 24 farklı branştan atama yapacak!
Eleman İlanı

Milli Eğitim Bakanlığı 24 farklı branştan atama yapacak!

24 farklı branştan atama yapacak olan Mili Eğitim Bakanlığı, 2 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yeni bir iş ilanı yayınladı.

Burdur'a 3 Yeni Okul Yapılacak
Yerel Yönetim

Burdur'a 3 Yeni Okul Yapılacak

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 2020 YILI BURDUR EK YATIRIM PROGRAMI BELLİ OLDU.