Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Çorum Valiliği tarafından hayata geçirilen "Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar" projesinin önemli bir ortağı olan S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi’nde, iyi uygulama örneği seçildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından altıncısı gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme Zirvesi’nde, 73 ilden gelen 162 örnek arasından "Genel Müdürlük Seçim Komisyonu" tarafından yapılan inceleme sonucunda 11 iyi uygulama örneği belirlendi. Çorum/Mecitözü Halk Eğitim Merkezi’nde aldıkları eğitimle, doğadan topladıkları taşları işleyerek muhteşem eserlere dönüştüren kadınların başarı hikâyesinin sahibi S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, bu listeye dâhil edilen proje sahiplerinden biri oldu.
S.S. Mecitözü Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, OKA’nın Güçlenen Kooperatifler Güçlü Kadınlar Projesi kapsamında aldıkları destek ile doğal taş işletme atölyesindeki eksik makine ve ekipmanlarını tamamlayarak taş işleme kapasitesini artırdı. Projenin bir parçası olarak kurulan gümüş işleme atölyesi sayesinde kooperatifte doğal taşlarla birlikte gümüş takı tasarımları yapılmaya başlandı. Kooperatif üyeleri ve ilçe kadınlarının katılımıyla gerçekleştirilen takı ve taş tasarımı eğitimleriyle kadınlar, tasarım becerilerini geliştirdi.
2017 yılında kooperatifleşen kadınlar, Türkiye’nin 81 iline ve ihracata yönelik tasarımlarıyla sınırları aşan bir başarı hikayesi yazarken, doğal kaynakların etkin kullanımını sağlayan, sürdürülebilir kalkınmayla ilgili bilgi ve farkındalık oluşturan çalışmalarıyla da dikkat çekiyorlar.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)