Yaz tatilinin bitmesine sayılı bir zaman kaldı. Çocukların okula adaptasyonu için eski rutinlere dönülmesi önerisinde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu Tezel, “Çocuklarınızla yeni okul dönemi için planlarını, beklentilerini konuşun, okuldaki karar ve fikirlerine saygı duyduğunuzu gösterin. Baskıcı konuşmalardan, sorgulamalardan, kıyaslama ve suçlayıcı dil kullanmaktan kaçının. Haftanın belli bir gününü duygu ve düşünceler hakkında konuşmak için belirleyin. Bu rutini yıl boyu sürdürmeye çalışın” dedi.
Okulun çocuklar için harika bir sosyalleşme alanı olduğunu hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu Tezel, “Çocuklar her ne kadar tatilin bitmesine üzülseler de arkadaşlarını ve birer birey gibi hissettikleri kendi alanları olan okul ortamını özlüyor. Başlangıçta okula uyumda zorlanan çocuklar zamanla adapte olacaklardır” diye konuştu. Ezgi Dokuzlu Tezel, ebeveynlere çocuklarının okula uyumuna destek olacak şu tavsiyelerde bulundu:
Uyku düzeni okul saatlerine göre ayarlanmalı
Tatil boyunca esneyen uyku saatlerini, okul başlamadan en az bir hafta önce eski düzenine döndürmek, çocukların sabahları daha dinç ve rahat uyanmalarına yardımcı olur.
Çocuğun okul arkadaşlarıyla okul başlamadan vakit geçirmesi sağlanmalı
Çocukların tatil süresince görüşemedikleri okul arkadaşlarıyla okul başlamadan önce buluşmak, çocukların sosyal bağlarını güçlendirir ve okula adaptasyonu kolaylaştırır.
Çocuklara hisleri sorulmalı
Çocuklarla duyguları hakkında konuşmak, güçlü yanlarını vurgulamak ve başarılarını takdir etmek özellikle yeni bir döneme başlarken motivasyonu artıran önemli bir faktördür. Okulun önemi hakkında kısa konuşmalar yapın.
Okulun öğrenme, gelişim ve sosyal bağlantılar için harika bir fırsat olduğunu vurgulamak, hatırlatmak gerekir.
Okul eşyaları birlikte seçilmeli
Okulla ilgili eşyaları düzenlemek veya kırtasiye malzemeleri, okul kıyafetlerini birlikte seçmek, çocukların okula dönmesi için motive edici bir rol oynar.
Okul başlarken yüksek beklentiler çocuğa yansıtılmamalı
Çocuktan akademik beklentilerinizi okul başlar başlamaz gündeme getirmeyin. Küçük hedefler koyarak yavaş yavaş ilerleyin.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)