Onlar için bir araya geldiler! Sesi olacaklar

DTİK Almanya Başkanı Kemal Şahin, Almanya'daki Türkiye kökenli iş insanlarının ekonomi potansiyelini değerlendirdi ve "Biz tüm Türk girişimcilerin sesi olmak istiyoruz" dedi.

Onlar için bir araya geldiler! Sesi olacaklar

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Almanya Teşkilatı, başta Avrupa olmak üzere Türkiye kökenli iş insanlarının ekonomik potansiyelinin dünya genelinde artırılması konusunda görüş alışverişinde bulunmak için bir etkinlik düzenledi.

DTİK Almanya Başkanı Kemal Şahin’in başkanlık yaptığı etkinliğe, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Avrupa İşbirliği Konseyi (ATİK)-HAXSA Ticaret Platformu Başkanı Aziz Şahin, ATİK NRW Başkanı Selver Şengül, ATİK NRW Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Doğan ile ağırlıklı olarak bölgeden gelen iş insanları ve vatandaşlar katıldı. Program öncesi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85’inci yıl dönümü vesilesiyle saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Hem Türkiye’de hem de Almanya’da işletmeleri olan ev sahibi konumundaki DTİK Almanya Başkanı Kemal Şahin konukları selamlarken, Almanya’daki Türkiye kökenli iş insanlarının ekonomi potansiyelini değerlendirdi. Almanya’daki Türkiye kökenli vatandaşlarımızın iki ülkenin de ekonomik alanda kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu vurgu yapan Şahin, “Biz tüm Türk girişimcilerin sesi olmak istiyoruz” dedi.

‘KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUYARAK GÜÇLENMEK’

Köln Başkonsolosu Turhan Kaya ise şunları söyledi: “Türk toplumunun tüm değerli üyelerine hizmet etmenin ve sorunlarına çözüm bulmanın, benliğini ve kültürünü koruyarak, uyum içinde Almanya’daki konumlarını güçlendirmeye katkı sağlamanın, aynı zamanda Türkiye ile Almanya’nın tarihe dayanan ve bugün de güçlenmeye devam eden kapsamlı ve istisnai ilişkilerini görev bölgemizde siyaset, iş dünyası, bilim, kültür, sanat, spor ve turizm dahil tüm alanlarda ileriye taşımaya gayret etmenin heyecanı içindeyim. Başkonsolosluğumuzdaki tüm mesai arkadaşlarımla birlikte daima bu yönde çalışarak hizmet kalitesini daha da yükseltme çabası içinde olacağız. Bu süreçte öneri, katkı ve desteğinizin bizim için çok önemli olduğunu ve kapımızın sizlere her zaman açık olduğunu vurgulamak isterim.”

‘SESSİZ TÜRKLERİN SESİYİZ’

ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin de ATİK olarak şehirlerin daha iyi tanınmasına ve uluslararası alanlarda daha çok ilişkiler kurulmasına önem verdiklerini söyledi. Şahin, “Daha sıkı ilişkiler kurmaları için eğitim, kültürel, sosyal, ekonomik ve tanıtım projeleriyle AR-GE çalışmalarında bulunuyoruz. ATİK olarak dünyanın 78 ülkesinde ve çeşitli kentlerde 179 ATİK başkanlıklarıyla girişimcilere destek sağlıyoruz. HAXSA Ticaret Platformu’muzla da 24 bin 707 üye firmalarımızla direkt sizlere ticari fırsatlar sunuyoruz” dedi. Ayrıca Moldova’da özerk Türk yurdu Gagavuz Türklerine Moldovya’nın yaptığı hukuksuz baskılarına da dikkati çeken Şahin, “Gagavuzya Türkleri bizim kanımızdır, canımızdır. Onlar asla yalnız değillerdir. Rengi mavi, ayı ve yıldızı beyaz olan sessiz Türklerin sesiyiz” diye konuştu.

Hürriyet

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur Valisi Öksüz İş İnsanları ile İftarda Buluştu
Bölgesel

Burdur Valisi Öksüz İş İnsanları ile İftarda Buluştu

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) tarafından düzenlenen iftar programına katılarak iş insanlarıyla bir araya geldi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü MÜSİAD Üyeleriyle Buluştu!
Etkinlik

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü MÜSİAD Üyeleriyle Buluştu!

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk ve MÜSİAD Düzce üyeleri Düzce Mutfak Sanatları merkezinde bir araya geldi.

Hemşehrimiz Mustafa Alper Oral YÖRSİAD Başkanı oldu
Bölgesel

Hemşehrimiz Mustafa Alper Oral YÖRSİAD Başkanı oldu

Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (YÖRSİAD) olağan genel kurulunda tek liste ile seçime gidildi ve Mustafa Alper Oral YÖRSİAD'ın yeni başkanı oldu. Yeni yönetim, sektördeki öncü iş insanlarından oluşuyor. Detaylar haberimizde

Manisa’nın iş dünyası toplantı
Bölgesel

Manisa’nın iş dünyası toplantı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Ortadoğu’daki savaşın dünya ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Antalya Doğu ve Güneydoğu İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ercan Özbay ile Yeşilçam Medya indirim Anlaşması Yapıldı
İş Dünyası

Antalya Doğu ve Güneydoğu İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ercan Özbay ile Yeşilçam Medya indirim Anlaşması Yapıldı

Yeşilçam Medya Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Selçuk ile Antalya Doğu ve Güneydoğu İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ercan Özbay arasında sözleşme imzalandı

Depremzedelere destek olmak için yaşam alanı
Bölgesel

Depremzedelere destek olmak için yaşam alanı

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), Hatay'daki depremzedelere destek amacıyla 16 konteyner evden oluşan yaşam alanı oluşturdu. Heyet, bölgedeki ihtiyaçları değerlendirdi.