Somali açıklarında yürüttüğü 9 aylık sismik araştırma görevini tamamlayan yerli ve milli sismik araştırma gemisi Oruç Reis Gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçti. Oruç Reis Filyos Limanı'na demirleyecek. Geminin boğazdan geçtiği anlar dron ile görüntülendi.
Doğu Afrika ülkesi Somali'nin 3 ayrı deniz blokunda toplam 4 bin 464 kilometrekarelik alanda üç boyutlu sismik veri toplayan Oruç Reis gemisi, 6 Haziran'da görevini tamamladıktan sonra yurda dönüş yolculuğuna geçti. 15 Haziran'da Mogadişu Limanı'ndan ayrılan gemi, Süveyş Kanalı üzerinden Akdeniz'e ulaştı. Bu sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'na giriş yapan Oruç Reis'in geçişine Zağanos Paşa ve Sancar destek gemileri ile Ataman takip gemisinin yanı sıra Türk Donanması'na bağlı TCG Giresun ve TCG Göksu fırkateynleri ile TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi askeri lojistik destek gemisi eşlik ediyor. Oruç Reis Gemisi'nin İstanbul Boğazı'ndan geçişi dron ile görüntülendi.
Filyos Limanı'na demirleyecek
Oruç Reis'in 4 Temmuz'da Zonguldak'taki Filyos Limanı'na ulaşarak burada bakım ve onarıma alınması bekleniyor. Gemi, gerekli çalışmaların ardından yeni görevine hazır hale getirilecek.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)