Osmangazi’de vatandaşlara sağlık okur yazarlığı eğitimleri

Osmangazi Belediyesi düzenlediği sağlık okur yazarlığı eğitimleriyle vatandaşları hastanede en doğru şekilde hareket etmesi noktasında bilinçlendiriyor.

Osmangazi’de vatandaşlara sağlık okur yazarlığı eğitimleri

BURSA (İHA) - Osmangazi Belediyesi düzenlediği sağlık okur yazarlığı eğitimleriyle vatandaşları hastanede en doğru şekilde hareket etmesi noktasında bilinçlendiriyor.
Osmangazi Belediyesi, Kızılay Bursa Şubesi,Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Uluslararası Doktorlar Derneği (AID)’nin ortaklaşa düzenlediği sağlık okur yazarlığı eğitimlerinin bir yenisi Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Op. Dr. Emine Büküm, eğitime katılanlara cerrahi tanı ve hasta mahremiyeti konusunda eğitim verdi. Her hafta Salı ve Cuma günleri gerçekleştirilen sağlık okur yazarlığı eğitimlerine isteyen tüm vatandaşlar katılabiliyor. 80 saatlik bir proje olan eğitimleri tamamlayan vatandaşlara katılım belgesi veriliyor. Her hafta iki doktorun vereceği eğitimlerle devam erecek projede ilk yardım, sağlıklı beslenme ve fonksiyonel tıp eğitimleri verilecek. Kursa ücretsiz olarak katılan vatandaşlar, sağlık konusunda bilgilenirken, sağlıkta iletişim sorunları, tanılar, tetkikler, prospektüs ve sağlığa ait bilinmeyen ve yanlış bilinenleri uzmanlarından en doğru şekilde öğreniyor.
Katıldıkları eğitimlerde yeni sağlığa dair yeni bilgiler edinen vatandaşlar kursu düzenleyen başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere tüm kurumlara teşekkür etti.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.