Antalya / Kumluca

’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Erasmus programına katılan Cumhuriyet İlkokulu’nda "Oynamayan kalmasın" etkinliği düzenlendi.

’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Erasmus programına katılan Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen "Oynamayan kalmasın" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Demir, Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Kaymakam Tekdemir, Erasmus programlarının öğrencilerin farklı insanlar, farklı kültürler tanıması, etkileşimde bulunması ve iletişim becerileri açısından son derece güzel olduğunu söyledi. Kumluca’dan gelecek yıl beş okulun Erasmus programları için akredite olduğunun müjdesini de veren Tekdemir, "Bu programlar için proje hazırlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıl için ilçemizde beş okulumuz daha Erasmus programı için akredite oldu. Bu etkinlikler hem farklı kültürlerin tanınması hem de kendi kültürümüzün tanıtılması adına güzel etkinlikler" dedi.

"Kültürlerin tanıtılması açısından önemli"

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Zekai Dinçer de Erasmus Days etkinlikleri çerçevesinde Türk kültürünün tanıtılması adına bir program düzenlediklerini, bu program çerçevesinde öğrencilerin Nasreddin Hoca, ata sporu yağlı güreş, aşık maşuk gösterisi, Karagöz-Hacivat ve halk oyunları gösterisi yapacaklarını söyledi. Etkinliklerin Erasmus Days etkinlik sayfasına görselleriyle birlikte yükleneceğini ifade eden Dinçer, bu sayede kültürlerin bu programa dahil olan 17 farklı ülkeden takip edilebileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Nasreddin Hoca’nın göle maya çalması, ata sporu yağlı güreş, aşık maşuk, Hacivat-Karagöz ve halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Etkinliğe katılanlara ayrıca keşkek ikramında bulunuldu.

’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Erasmus öğrencileri Muratpaşa’da
Bölgesel

Erasmus öğrencileri Muratpaşa’da

Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı kapsamında Polonya’dan Antalya’ya gelen öğrenciler Muratpaşa Belediyesi’nin konuğu oldu.

Atatürk Üniversitesi Erasmus+ Başvuruları Başladı!
Bölgesel

Atatürk Üniversitesi Erasmus+ Başvuruları Başladı!

Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı 2023-2024 KA131 ve 2022-2023 Yılı KA171 Projeleri 2024-2025 akademik yılı öğrenci hareketlilikleri başvuruları 4 Nisan 2024 Perşembe günü saat 23:59’a kadar devam edecek.

Erasmus+ Kapsamında İspanya'ya Giden Antalyalı Öğrenciler Derslere Katıldı - Haberler
Bölgesel

Erasmus+ Kapsamında İspanya'ya Giden Antalyalı Öğrenciler Derslere Katıldı - Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programı olan Erasmus+ kapsamında İspanya’ya giden Antalyalı öğrenciler, derslere girerek gözlemde bulundu.

Erasmus+ Projesi ile Prag'da Staj
Bölgesel

Erasmus+ Projesi ile Prag'da Staj

Adana Yüreğir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus+ kapsamında "Fizyoterapi Uygulamalarında Avrupa Standartlarında Staj" projesi ile 16 öğrenci ve 4 öğretmene Prag'da 3 haftalık staj imkanı sundu.

Mahmut Çalık Anadolu Lisesi, Avrupa'ya gidiyor
Bölgesel

Mahmut Çalık Anadolu Lisesi, Avrupa'ya gidiyor

Mahmut Çalık Anadolu Lisesi öğrencileri, ‘Dijital Koçluk Modeli’ çalışmaları kapsamında kurslara ve öğrenci grup çalışmalarına katılmak için Almanya ve Hollanda’ya gidecek.

DPÜ’de Erasmus+ Değişim Programları Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına ilgi büyük
Yaşam

DPÜ’de Erasmus+ Değişim Programları Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına ilgi büyük

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi DPÜ öğrencilerinin Erasmus+ (KA131) (Öğrenim-Staj), Erasmus+ Konsorsiyum Staj Hareketliliği (KA130) ve Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171) Değişim Programlarına başvuru yapabilmeleri amacıyla düzenlenen Erasmus+ Değişim Programları Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı’na yaklaşık bin öğrenci katıldı.