HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan üyelerinin adil ücret politikası için gerçekleştirdiği eylemi siyasi zemine çekmeye çalışanlara tepki göstererek, "Hizmet-İş emeğin yanında, siyasetin dışındadır. Üyelerimizin hak arayışını, siyasi manevralarla çarpıtmaya çalışarak Kayseri'de kök salmış kardeşlik ve dayanışma ruhunu zedelemeye çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.
HAK-İŞ/Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Hizmet-İş Sendikası olarak, yetkili olduğumuz tüm belediyelerde olduğu gibi Kayseri'de de, üyelerimizin sosyal ve ekonomik taleplerini her şartta savunduk. Emeğin hakkını teslim etmek için durmaksızın mücadelemize devam ediyoruz. Bugüne kadar, yan yana durduğumuz işçi kardeşlerimizle hiçbir mağduriyete izin vermemiş, hakların korunması için gereken her adımı atmış bulunmaktayız. 30 yıldır yetkili olduğumuz Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde, bugüne kadar herhangi bir sorun yaşanmamış, üyelerimiz hiçbir zaman mağdur edilmemiştir. Maaşlarımız her zaman gününde ve eksiksiz ödenmiştir. Bugüne kadar üyelerimizin mağduriyetine izin vermeyen başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Ancak, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar nedeniyle üyelerimiz, haklı bir tepki olarak kendi inisiyatifleriyle adil ücret eylemi başlatmıştır. Hizmet-İş Sendikası olarak, emeğin ve alın terinin savunucusu olma sorumluluğumuzla hareket ederek üyelerimizin haklı taleplerine duyarsız kalmadık; onların başlattığı bu mücadelede yanlarında durarak destek verdik. Ne var ki, bazı kesimler, bu haklı mücadelenin içeriğini siyasi çatışma alanına çekmek ve emekçilerin samimi taleplerini manipüle etmek niyetindedir. İşçilerin alın terini siyasi rant aracına dönüştürmeye yönelik bu çabalara karşı duruşumuz nettir: Böyle bir oyuna asla izin vermeyeceğiz. Hizmet-İş emeğin yanında, siyasetin dışındadır. Üyelerimizin hak arayışını, siyasi manevralarla çarpıtmaya çalışarak Kayseri'de kök salmış kardeşlik ve dayanışma ruhunu zedelemeye çalışanlara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Hizmet-İş olarak, bugün de yarın da Kayseri'deki tüm işçilerin hak, adalet ve refah mücadelesinin neferi olmaya devam edeceğiz. Birlikten güç alarak, emeği siyasetin kirli hesaplarına kurban etmek isteyenlere karşı dimdik duracak; dayanışmamızı zedelemeye, hak arayışını bölmeye çalışanların karşısında tek yürek ve tek sesle mücadele edeceğiz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin taleplerimizi titizlikle değerlendireceğine ve en kısa sürede haklarımızın tesis edileceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, sorunun çözümü için görüşmelere ayın 23'ünden sonraki bir tarihte başlanacağı tarafımıza iletilmiştir. Emek ve dayanışma ruhuyla yürüttüğümüz mücadelenin hak ve adaletin tecellisiyle sonuçlanacağına olan sarsılmaz inancımızı bir kez daha vurguluyoruz."
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)