Düzce

Özel idare çiftçilere önemli destek

Düzce İl Özel İdaresi arıcılığı geliştirme, çeltik tohumu alımı, Amerikan beyaz kelebeği zararlısına karşı zirai ilaç alımı ve Varroa parazitine karşı amitraz etken maddeli kovan içi şerit alımı gibi çiftçiye önemli desteklerde bulundu.

Özel idare çiftçilere önemli destek

DÜZCE(İHA) – Düzce İl Özel İdaresi arıcılığı geliştirme, çeltik tohumu alımı, Amerikan beyaz kelebeği zararlısına karşı zirai ilaç alımı ve Varroa parazitine karşı amitraz etken maddeli kovan içi şerit alımı gibi çiftçiye önemli desteklerde bulundu.
Düzce İl Özel İdaresi, ilde altyapı, yol ve kamu binaları kazandırma gibi çalışmalarının yanında çiftçiye de önemli destekler veriyor.
Düzce İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile 2023 yılında yapılan destekler şu şekilde sıralandı.
“Arıcılığı geliştirme projesi kapsamında köylere hizmet götürme birliğine 100 bin TL aktarıldı.
Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadelede 181 bin 594TL zirai ilaç alımı yapılarak ihtiyacı olan köy ve mahalle muhtarlıklarına dağıtımı yapıldı.
Çeltik yetiştiriciliğine alım için bütçeye ayrılan 249 bin 819 TL ödenek karşılığında çiftçi katkılı çeltik tohumu alımı yapılarak çiftçilere dağıtılmıştır. Ayrıca; çeltik üretimi yapan çiftçilere kaliteli ve yüksek randımanlı ekim yapmaları için yapılan tohum desteği ile çeltik üretiminin gelişmesine katkılar devam edecek.
Arı zararlıları ile mücadele projesinde amitraz etken maddeli kovan içi şerit alımı için 281 bin 627 TL karşılığında 9 bin 500 adet ilaç alınarak arıcılara dağıtımı yapıldı. Arıların önemli bir sorunu olan varroa paraziti ile toplu mücadele sonucu daha verimli ve sağlıklı kolonilere sahip arılıklar elde edilecek ve bölge arı yetiştiricilerin kapasiteleri artacak ve ekonomik iyileşme sağlayacak. 2023 yılında çiftçiye yapılan desteğin 2024 yılında da artarak devam etmesi hedefleniyor.” İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından arıcılara destek
İş Dünyası

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından arıcılara destek

‘Samsun İlinde Hijyenik Arıcılık İçin Temel Petek Tesisi Kurulum Projesi’ kapsamında arıcılara ’temel petek üretim makinesi’ desteği verildi.

 Başiskele Belediyesinden arıcılara destek
Bölgesel

Başiskele Belediyesinden arıcılara destek

Başiskele Belediyesi tarafından Yuvacık KO-MEK'te arıcılık eğitimi alan 13 kursiyere malzeme desteği verildi.

Arıcılar kış mesaisine devam ediyor
Bölgesel

Arıcılar kış mesaisine devam ediyor

Erzincan’da kuraklık arıların dengesini değiştirdi. Arıcılar kara kışın ortasında arılara bakım ve yemleme yapıyor.

Antalya'da İki Yeni 'Bal Ormanı' Kuruldu
Yaşam

Antalya'da İki Yeni 'Bal Ormanı' Kuruldu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde biyolojik çeşitliliği koruma, gıda güvenliği sağlama ve arıcılığı destekleme amacıyla iki yeni 'Bal Ormanı' oluşturuldu. Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Sarıkavak ve Beşikçi mahallelerinde kurulan bal ormanları, arıcılara verimli alanlar sunuyor.

Antalya Kumluca'da Biyolojik Çeşitliliği Desteklemek İçin Kurulan 2. Bal Ormanı
Bölgesel

Antalya Kumluca'da Biyolojik Çeşitliliği Desteklemek İçin Kurulan 2. Bal Ormanı

Antalya’nın Kumluca İlçesinde Biyolojik çeşitliliğin korunması, gıda güvenliğinin sağlanması, kırsal kalkınmanın ve ülke ekonomisinin geliştirilmesi ve arıcılığının desteklenmesi amacıyla “Bal Ormanı” kuruldu.

Sinop’ta genç arıcılara destek projesi
Yaşam

Sinop’ta genç arıcılara destek projesi

Sinop’ta, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanan “Sinop Genç Arıcılarını Yetiştiriyor Projesi” ile 15 genç, arıcılığa adım attı.