Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 85’inci yılında Özel Ümit Hastaneleri’nde düzenlenen törenle anıldı.
Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yılında Özel Ümit Hastanesi Batıkent ve Vişnelik Hastanesi ve Özel Ümit Tıp Merkezi’nde saat 9’u 5 geçe hastaneler önünde saygı duruşunda bulunuldu, ardından tüm çalışanlar İstiklal Marşı’nı okudu. Anma programında konuşma yapan Özel Ümit Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Züberi, “Biz sağlıkçılar, Atatürk’ün çizgisinden sapmadan, azmimizi ve meslek aşkımızı hiçbir zaman kaybetmeden, sağlık hizmetimizi en iyi şekilde sürdürerek, Cumhuriyetin koruyucuları olacağız” şeklinde konuştu.
Cumhuriyetin koruyucuları olacağız
Başhekim Dr. Züberi konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 85’inci yılındayız. 10 Kasımların, Atatürk’ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Bu meyanda Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının mutluluğu ile yeni bir 10 Kasım’ı yaşıyoruz. Yüce Atatürk’ün ölümünün 85. yıldönümünde her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da yine sevgi ve saygı ile anıyoruz. Aziz ruhun şad olsun.”
“Büyük ölülere matem gerekmez”
Özel Ümit Vişnelik Hastanesi’nde yapılan anma töreninde konuşan Kulak Burun Boğaz Doktoru Cüneyt Kemal Aksay ise şu ifadeleri kullandı:
“Atatürk’ün vefatının 85’inci yılındayız, ancak büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir.’ Atatürk’ün en büyük mirası Cumhuriyet’e sahip çıkarak, onun aziz hatırasını anarken Cumhuriyet’in getirdiği demokrasinin, haklarının bilincinde olarak ona saygılarımızı sunuyoruz. Atatürk’ün fikirleri, liderliği ve öncü misyonu ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesi çıkaran yolda bize ışık tutmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz, biz ve bizden sonra gelecek nesiller ümit ediyorum ve inanıyorum ki Atatürk’ü saygı ve minnetle anmaya devam edecekler.” İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)