Denizli

Pamukkale'de Kadın İstihdamını Artıracak Kreşler: Ali Rıza Ertemur'un Hedefi

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, geçtiğimiz günlerde duyurduğu 24 saat çalışacak kaliteli, güvenilir ve hijyenik hizmetler verecek kreşlerin sözünü verdi.

Pamukkale'de Kadın İstihdamını Artıracak Kreşler: Ali Rıza Ertemur'un Hedefi

DENİZLİ(İHA) – CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, geçtiğimiz günlerde duyurduğu 24 saat çalışacak kaliteli, güvenilir ve hijyenik hizmetler verecek kreşlerin sözünü verdi.

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, seçim süreci yaklaştıkça projelerini detaylı bir şekilde açıklamaya devam ediyor. Pamukkale ilçesindeki kadınların istihdama katılımının önünü açmak amacı ile 24 saat çalışacak kaliteli, güvenilir ve hijyenik hizmetler verecek kreşlerin sözünü verdi. CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, geçtiğimiz günlerde duyurduğu kreş projesinin detaylarını anlattı. Ertemur; “Çalışan kadın nüfusunun yoğun olduğu bölgelere öncelik vererek hayata geçireceğimiz 24 saat vardiyalı kreşler projemiz kadınların üretime daha fazla kazandırılmasını sağlayacak” dedi.

“10 Yıldır yapmadıklarını biz Pamukkale’mize kazandıracağız”
Ertemur, kadınların üretime ve istihdama katılmasının önemine dikkat çekerek, “Mevcut ekonomik zorluklar içinde kadınlarımızın çalışması elzem hale geldi. Pamukkale’mizde kadınların üretim çemberine dahil olmasını istiyorsak, önlerindeki engelleri kaldırmalıyız. Devlet okul öncesi eğitimde yaş ve süre kısıtı getiriyor. Günde 3 saat devlet anaokuluna çocuğunu gönderen bir aileyi nasıl istihdama kazandırabilirsiniz. Özel kreşlerimiz var ancak asgari ücretle çalışan bir annenin çocuğunu belirlenen ücretleri ödeyerek özel kreşlere göndermesi de mümkün değil. Bu nedenle kadınlara ve ailelerimize destek olmamız gerekiyor. Kendi yarınlarımızı bugünden geleceğe hazırlamalıyız. Mevcut yönetimin 10 yıldır yapmadığı hizmeti Pamukkale’mize kazandıracağız” diye konuştu.

“Çocuklar kreşte kadınlar üretimde”
Pamukkale’ye kreşler kazandıracaklarını belirten Ertemur, “Pamukkale’mizde kadınlar üretimde, çocuklar bize emanet olacak. Pamukkale’mizde kadınların çalışma oranının yüksek olduğu mahallelerden başlayarak kreşlerimizi bir bir kazandıracağız. 24 Saat vardiyalı hizmet vereceğimiz kreşlerimiz kaliteli, güvenilir ve hijyenik olacak. Böylelikle ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığı ile bizlere emanet edecekler. Ailelerimiz kreşlerimize çocuklarını gönderirken, ‘ücretini nasıl karşılayacağım?’, ‘mesaiye kaldığım zaman çocuğuma kim bakacak?’, ‘Çocuğum güvende mi?’ diye düşünmeyecek. Kadınlar istihdam edilecek, kadınlar üretime dahil olacak, çocuklar mutlu ve huzurlu kreş ortamında bize emanet olacak. Gönüller birleşecek, Pamukkale değişecek. Önce Pamukkale, önce Pamukkaleli anlayışı ile hizmetimizi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş
Yerel Yönetim

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatlarıyla 19 ilçeye yayılan Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevlerine bir yenisi daha eklendi. 

Konyaaltı'nın minikleri 23 Nisan’ı kutladı
Bölgesel

Konyaaltı'nın minikleri 23 Nisan’ı kutladı

Konyaaltı Belediyesi kreşlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başladı.

Sedir Kreşi ailelerin gözdesi
Bölgesel

Sedir Kreşi ailelerin gözdesi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ilçesi Sedir Mahallesi 100. Yıl Spor Kompleksi içerisinde hizmet vermeye başlayan 120 öğrenci kapasiteli modern Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi, ekonomik fiyatı ve kaliteli eğitimi ile ailelerin gözdesi oldu.

Tepebaşı'nda Kreş Vaadi: AK Parti Adayı Hamid Yüzügüllü'nün Vizyon Projeleri - Haberler
Yaşam

Tepebaşı'nda Kreş Vaadi: AK Parti Adayı Hamid Yüzügüllü'nün Vizyon Projeleri - Haberler

Cumhur İttifakı AK Parti Tepebaşı Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, çocukların geleceğine yönelik projelerinde her mahalleye kreş yapma sözü verdi.

Abdullah Özkırış: Kayseri'de Her Mahallede Refah Kreşleri Kuracağız
İş Dünyası

Abdullah Özkırış: Kayseri'de Her Mahallede Refah Kreşleri Kuracağız

Kayseri’nin geleceği için projeler üreten Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Abdullah Özkırış, şehrin her mahallesinde çocuklara erken yaşta eğitim imkanı sunacak olan ’Refah Kreşi’ açma projesini duyurdu.

Kreşlerde Yeni Dönem: Merkezefendi'ye Ekrem Başer'den Modern ve Teknolojik Kreşler
Yaşam

Kreşlerde Yeni Dönem: Merkezefendi'ye Ekrem Başer'den Modern ve Teknolojik Kreşler

Cumhur İttifakı’nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, ilçenin pek çok noktasına Merkezefendi Belediyesi kreşleri kurulacağını açıkladı.