Antalya

Papağanı kurtarmaya gittiler elektrik akımına kapıldılar

Antalya’da iki genç, elektrik teline konan sultan papağanını file bağlı alüminyum çubukla almaya çalışırken elektrik akımına kapıldı

Papağanı kurtarmaya gittiler elektrik akımına kapıldılar

Antalya’da iki genç, elektrik teline konan sultan papağanını file bağlı alüminyum çubukla almaya çalışırken akıma kapıldı.

Gençlerin ayaklarından akımın çıktığı ve yere yığıldıkları anlar güvenlik kamerasına yansırken, olayı gören İlyas Gürbüz, "Her şey bir anda oldu, yukarıdan önce alev attı, sonra çocukların ayağının altından çıktı. Görünce şok yaşadık, bizim için zaman durdu ve donduk kaldık" dedi.
Olay, geçtiğimiz Pazar günü öğle saatlerinde Kepez ilçesi Sütçüler Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Caddesi üzerinde kaldırımda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; iki arkadaş elektrik direğinin teline konan sultan papağanlarını almak için bölgeye geldi. Bir süre dişi kuşla, teldeki kuşu indirmeye çalışan gençler başarılı olamayınca file ile almaya karar verdi. Ucunda file bulunan yaklaşık 7 metre uzunluğundaki alüminyum çubuğu kuşa doğru uzattı. File daha tele yaklaşmadan çubuğa elektrik yüklendi. Direkte oluşan alev topu gençlerin elindeki çubuktan kaldırıma indi. Ayaklarının altından alev çıkan gençler oldukları yere yığıldı. Olayı gören vatandaşlar hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen sağlık ekipleri iki genci hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Y.K. taburcu edilirken, H.C.’nin yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Olay kamerada
Öte yandan olay anı yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde akıma kapılan gençlerin ayaklarında alev çıktığı ve bir anda hareketsiz kaldığı görüldü.

"Şok olduk"
Olayı gören İlyas Gürbüz, "Biz öğle molasına çıkmıştık. Gençler ellerinde kafesle geldiler. Kuşlarını kaçırmışlar dişi kuş ellerindeydi. Sultan papağanıydı. Dişi kuşla diğer kuşu telden indiremediler. Diğer arkadaş telle geldi. Buradan tele uzanmaya çalıştılar. Tam kaldırırken diğer arkadaşta yardım etmeye çalıştı ama direğe değmeden birdenbire elektrik çarptı. İkisi birden yere yıkıldı. Ambulansı aradık. Birinin bilinci yerinde, diğerinin durumu kötüydü. Kısa sürede ambulans geldi hemen hastaneye kaldırdılar. Ayakları patlamıştı birinin. Birinin elektrikçi olduğunu duyduk. Ama çubuk değmesi az mesafe vardı hemen akım çekti ne olduğunu anlayamadık. Her şey bir anda oldu. Yukarıdan önce alev attı, sonra çocukların ayağının altından çıktı. Görünce şok yaşadık. Bizim için o zaman durdu ve donduk kaldık" diye konuştu.

"Alev çıktı"
Mehmet Hurma ise, "İşletmenin önünde kenarda oturuyordum. İki üç çocuk geldi, telde sultan papağanı vardı. Fileyi aldılar, iple bağladılar. Alüminyum çubuğu aldılar, ikisinin eline yapıştı. Telden ve ayaklarından alev çıktı. Ambulansı aradık hemen" şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

23 Nisan'da Antalya'da minik Beren Arslan Vali oldu
Bölgesel

23 Nisan'da Antalya'da minik Beren Arslan Vali oldu

Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen devir teslim töreni ile Vali Hulusi Şahin, valilik makamını Cengiz Topel İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi 23 Nisan Çocuk Valisi Beren Arslan'a devretti.

 Başkan Dal koltuğu çocuklara devretti
Bölgesel

Başkan Dal koltuğu çocuklara devretti

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında coşkuyla kutlanan törenlere katıldı.

Antalya'da şehit ailesinin 300 litre zeytin yağını çalan hırsızlar yakalandılar
Bölgesel

Antalya'da şehit ailesinin 300 litre zeytin yağını çalan hırsızlar yakalandılar

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde şehit ailesine ait piyasa değeri 90 bin TL olan 300 litre zeytinyağını çalan 2 şüpheli, polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu yakalanarak, adliyeye sevk edildi.

Havalimanında yolcu çocuklara 23 Nisan etkinliği
Bölgesel

Havalimanında yolcu çocuklara 23 Nisan etkinliği

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yapılan etkinlikte yolcu çocuklara Türk bayrağı dağıtıldı.

Türk Yıldızları Antalya'da nefes kesti
Bölgesel

Türk Yıldızları Antalya'da nefes kesti

Türk Yıldızları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Antalya'da gösteri gerçekleştirdi. On binlerce insan dünyaca ünlü sahile akın ederken, tim nefes kesen akrobatik hareketler sergiledi.

Kepez’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Etkinlik

Kepez’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı. Dokuma Park’taki 23 Nisan kutlamalarına birbirinden güzel gösteriler sergileyen bayramın sahipleri çocuklar damga vurdu.