Erzincan’da soğuk hava etkisini artırdı. Pazarcı esnafı ise soğuktan korunmak için tezgah arkasına soba kurdu.
Doğu Anadolu Bölgesinde yüksek kesimlere kar yağmasının ardından kent merkezlerinde hava sıcaklığı düştü. Hava durumunu sıkı takip eden pazar esnafı ise soğuk havaya karşı soba kurarak önlem aldı. Erzincan’da hava sıcaklığı gece saatlerinde sıfırın altında 5 derecelere kadar indi. Gece saatlerinde hava sıcaklığın hissedilir derecede düştüğü Erzincan’da sabah erken saatlerde işlerine gitmek için sokağa çıkan vatandaşlarda buz mesaisi başladı. Soğuktan araçlarının camları buz tutan vatandaşlar yaklaşık 15 dakika araçlarının ısınması ve araç camlarının buzunu temizlemekle uğraşırken geçimi pazarcılıkla sağlayan pazar esnafı Necmi Okumuş, yaz kış demeden ekmek parası için tezgah açtıklarını söyleyerek, “Herkes gibi bizde işimizi yapıyoruz. Yaz, kış demeden tezgahlarımızı açıyoruz. Biz pazarı kuracağız ki insanlar da eksiklerini tamamlasınlar. Herkesin yaptığı bir iş var, her işinde zorluğu var. Esnaflığın kış aylarında zor olan yanı soğuk hava. Soğuk havada gün boyu dışarda çalışınca üşüyoruz. Haliyle hasta oluyoruz. Bizde bunu önlemek için tezgahların arkasına soba kurduk. Evden sobada yakacak bir şeyler getiriyorum. Diğer esnaf arkadaşlarla sobanın yanına gelip ısınıyoruz. Başka türlü olmuyor.” şeklinde konuştu.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Bölgede rüzgar, güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)