Kahramanmaraş / Pazarcık

Pazarcık’ta deprem sonrası arama-kurtarma faaliyetleri tamamlandı

Depremin merkez üssü Pazarcık’ta koordinasyondan sorumlusu olan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Pazarcık bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Pazarcık’ta deprem sonrası arama-kurtarma faaliyetleri tamamlandı

Depremin merkez üssü Pazarcık’a koordinasyondan sorumlu vali olarak atanan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Pazarcık bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.
6 Şubat sabah saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde depremin ilk anından şu ana kadar 872 enkazda 582 arama-kurtarma personeli, AFAD, sivil toplum örgütleriyle hummalı çalışma gerçekleştirildi. 16 ekip halinde 872 enkaza müdahale edildi. İhbarlar üzerine canlı varlığı tespit edilen enkazlardan 41 kişi sağ olarak kurtarılırken, depremden dolayı 379 kişi yaralandı, 413 kişi hayatını kaybetti. Pazarcık Afet Koordinasyon Merkezi’ne sorumlu vali olarak atanan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Pazarcık Kaymakamlığı’nda yaptığı açıklamada, bölgede arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Vali Tekbıyıkoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

Şu an itibarıyla enkazlarımızdaki arama-kurtarma çalışmalarımızı nihayetlendirmiş bulunuyoruz. Bu çalışmalarımız burada bitmiş değil sadece arama-kurtarma çalışmalarımızı tamamladık. Bu 872 enkazdan canlı ihbarı gelen, içerisinde canlı varlığı tespit edilen bütün enkazlara müdahale ettik ve bunların içerisinden 41 vatandaşımızı canlı olarak kurtardık. 379 vatandaşımız ise bu afetten yaralandı. Maalesef 413 vatandaşımızı ise bu büyük afette kaybetmiş bulunmaktayız. Başta aziz milletimize geçmiş olsun demek istiyorum. Afette yakınlarını kaybeden baş sağlığı söylemek istiyorum. Yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Bine yakın personelimiz var. Burada arama-kurtarma çalışmalarından sonra vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları, sosyal yardım ihtiyaçlarıyla ilgili çalışmalar devam edecek.

İlçeye 2 bin çadırın kurulduğunun bilgisini veren Tekbıyıkoğlu, “8 tane çadırkent oluşturduk. Yaklaşık 25 bin kişiye günlük sıcak yemek vermekteyiz. Pazarcık ilçesinin 74 tane kırsal mahallesi, 10 tane merkez mahallesi 74 tane de bağlısı bulunmakta. Tüm mahallerimize, kırsal mahallerimize ve bunların bağlılarına ulaşmış durumdayız. Hepsine sosyal yardım gıda maddesi ve giyim maddelerini ulaştırmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Depremde vefat edenler için Burdur'da gıyabi cenaze namazı
Bölgesel

Depremde vefat edenler için Burdur'da gıyabi cenaze namazı

Burdur’da Kahramanmaraş Merkezli iki depremde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Milletvekili Özçelik deprem bölgesinde acıları paylaştı
Bölgesel

Milletvekili Özçelik deprem bölgesinde acıları paylaştı

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, deprem felaketi sonrasında bölgeye giderek yıkım yaşanan illerde mekik dokuyarak yardım çalışmalarına destek verdi.

Deprem soruşturmasında 54 kişi tutuklandı
3. Sayfa

Deprem soruşturmasında 54 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturmada 54 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Kırgızistan'dan Kahramanmaraş'a 108 adet kıl çadır
Bölgesel

Kırgızistan'dan Kahramanmaraş'a 108 adet kıl çadır

Kırgızistan'dan getirilen 108 kıl çadır, Kahramanmaraş'ta Millet Bahçesi içerisindeki futbol sahasına kuruldu.

Komandolar sokak sokak geziyor, suçlulara göz açtırmıyor
Bölgesel

Komandolar sokak sokak geziyor, suçlulara göz açtırmıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılan komandolar, şehrin asayiş ve güvenliğini de sağlıyor.

Burdur'da depremzedeler yaşadıklarını anlattı
Bölgesel

Burdur'da depremzedeler yaşadıklarını anlattı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremde yaralanan depremzedeler, Burdur Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.