Antalya / Muratpaşa

Pes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtiler

Antalya’nın Nadire Konuk ve Ali Oğuz Konuk Ortaokulu’nun Yıldız Kızlar Hentbol Takımı, asfalt zemin üzerinde bidonlarla antrenman yaparak, ikinci kez Türkiye şampiyonluğuna uzandı. Genç kızların bir sonraki hedefi ise dünya liseler şampiyonasında kürsüye çıkmak.

Pes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtiler

Antalya’nın Nadire Konuk ve Ali Oğuz Konuk Ortaokulu’nun Yıldız Kızlar Hentbol Takımı, asfalt zemin üzerinde bidonlarla antrenman yaparak, ikinci kez Türkiye şampiyonluğuna uzandı. Genç kızların bir sonraki hedefi ise dünya liseler şampiyonasında kürsüye çıkmak.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Nadire Konuk ve Ali Oğuz Konuk Ortaokulu’nun Yıldız ve Küçük Kızlar Hentbol Takımı'nın sporcuları, tüm imkansızlıklara rağmen okul bahçesindeki asfalt ve beton zeminde antrenmanlarını yapıyor. Sıcak ve soğuk havada yılmayan ve günde 2 saat bidonlarla idmanlarını gerçekleştiren küçük sporcular, bu çalışmalarının karşılığını aldı. Okulun Yıldız Kızlar Hentbol Takımı üst üste ikinci kez Türkiye şampiyonluğuna uzanıp tarihe geçti. Genç kızların bir sonraki hedefi ise dünya liseler şampiyonasında kürsüye çıkmak. Diğer taraftan okulda her bir öğrenci de hentbol oynayarak büyüyor. Öğrenciler teneffüslerde kısa sürede takım kurarak hentbol maçı yapıyor.

Sertan Sarpaş: "3 yıl içerisinde takımı çok iyi yere getirdik"

2018 yılında Antalya’ya geldiğini belirten takımın antrenörü Sertan Sarpaş, “Bu okulda hentbolun başarılı olacağına inandık. Müdür beye bunu nasıl başaracağımı dosya olarak sundum. Buna inanmak kolay değildi ama müdür bey bize inandı. Biz de hemen çalışmalara başladık. 3 yıl içerisinde takımı çok iyi yere getirdik. Sonra pandemi ortaya çıktı. Bu süreçte çocuklar azimle çalışmaya devam etti. Bizim şartlarımız çok da iyi değildi, rakiplerimiz gibi konforlu alanlarda çalışmadık. Bizim çalıştığımız toplar da farklıdır. 2 yıldır çok güzel şekilde şehrimizi temsil ediyoruz. İki defa üst üste yıldızlarda şampiyon olarak Türkiye ve tarihine geçtik. Arka arkaya şampiyon olan takım sayısı çok azdır. Bizim şimdi hedefimiz üçüncü kez şampiyon olarak bir ilki başarmaktır. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

“Öğrencilerimiz hentbol ile büyüyorlar”

Okulun hentbol başarısından söz eden Sarpaş, “Biz başarı kazandıkça müdürümüzün de desteği çok fazla oldu. Şu anda iki ve üçüncü sınıflarda 150’ye yakın öğrencimiz var. Öğrencilerimiz hentbol ile büyüyorlar. Çok fazla öğrencimiz talep ediyor. Biz de onları bir şekilde hentbolla buluşturuyoruz. Bugün Antalya miniklerinde birinci olduk. Umarım bu başarılarımız artarak devam eder” cümlelerine yer verdi.

“Çocuklarımın birçoğunun milli takımda oynayacağını düşünüyorum”

Çalışma şartlarının zorluklarını da anlatan Sertan Sarpaş, “Çalışmalarımızı dışarıda her türlü hava ortamında gerçekleştiriyoruz. Biz çalışma şartlarımızın daha iyi olmasını istiyoruz. Bu çocuklarımız, bizim milli takımımızın geleceğini oluşturuyor. Çocuklarımın bir çoğunun milli takımda oynayacağını düşünüyorum. Bahçe ve betona daha uygun olarak kırılma olmadığı için bidonları kullanıyorum” açıklamasını yaptı.

Deniz Satılmış: "Şartlarımız iyi olsa çok daha iyi şeyler yapabiliriz"

İki yıldır üst üste şampiyon olduklarını belirten yedinci sınıf öğrencisi Deniz Satılmış, "Biz antrenmanlarımızı zor şartlar altında gerçekleştiriyoruz. Burada yaralanmalar olabiliyor. Umarım üçüncü kez şampiyon oluruz. Şartlarımız iyi olsa çok daha iyi şeyler yapabiliriz" diye konuştu.
Mükerrem Ceylan Acar ise, "İki yıldır, şampiyon oluyoruz. Ben milli takımda oynamak istiyorum. Çalışarak bunu başarabileceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Pes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtilerPes etmediler, bidonlarla asfalt zeminde çalıştılar tarihe geçtiler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kepez'in Gururu Mehmet Efe Şen! 12 Yaşında Türkiye Şampiyonu!
Bölgesel

Kepez'in Gururu Mehmet Efe Şen! 12 Yaşında Türkiye Şampiyonu!

Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı altyapısında yetişen 12 yaşındaki Mehmet Efe Şen, Kuşadası'nda düzenlenen 12-13 Yaş Arası Grup Birinciliği Müsabakalarında 44 kiloda altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Ali Orkun Ercengiz'den Türkiye Şampiyonuna Malzeme Desteği
Bölgesel

Ali Orkun Ercengiz'den Türkiye Şampiyonuna Malzeme Desteği

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda 69 kg'da birinci olan Hüseyin Gökhan Algül'ü ziyaret ederek malzeme desteğinde bulundu.

Yavuz Aktaş Türkiye Şampiyonu Oldu! Burdur'u Gururlandırdı
Spor

Yavuz Aktaş Türkiye Şampiyonu Oldu! Burdur'u Gururlandırdı

Burdurlu engelli yüzücü Yavuz Aktaş, Sakarya'da düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 100 metre serbest stil kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. Aktaş, 50 metre sırt üstü yarışmada 2. ve 100 metre kurbağalama stilinde 3. olarak büyük bir başarı elde etti.

Kepezli güreşçi milli takıma seçildi
Spor

Kepezli güreşçi milli takıma seçildi

Okullararası Türkiye Şampiyonu Kepezli Osman Ege Özdemir, Avrupa şampiyonası seçmesi niteliğindeki Uluslararası Zafer Şampiyonası öncesi milli takıma seçildi

11 yaşında Türkiye Şampiyonu oldu
Bölgesel

11 yaşında Türkiye Şampiyonu oldu

Antrenörleri kadar babasının emeğide büyük olan kuaför baba oğlunu akşamları çalıştırdığını söyledi. Detaylar haberimizde...

Körfezli Eslem Türkiye şampiyonu oldu
Etkinlik

Körfezli Eslem Türkiye şampiyonu oldu

Körfez Belediyesi Gençlerbirliği Spor Kulübü sporcusu Eslem Ruveyda Tomak, milli takım adına yarıştığı Açık Taekwondo Şampiyonası’nda genç bayanlarda Türkiye şampiyonu oldu. Haber Detayı..