Marmaris Ticaret Odası’nın da (MTO) desteklediği Taşlıca Köyü sınırlarındaki Phoenix Antik Kenti yüzey araştırması ve belgeleme çalışmaları 4. yılında devam ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Asil Yaman’ın başkanlığında sürdürülen çalışmaları MTO heyeti yerinde ziyaret etti.
Antik Kent’te çok yönlü olarak sürdürülen yüzey araştırmaları ile yörenin kültür turizmine kazandırılması amaçlanıyor. Meclis Başkanı Zekiye İpci, Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Görkem İnal, Yönetim Kurulu Üyesi Gülce Civelek ve İdris Akgül, Meclis Üyeleri Bahaittin Dedeoğlu, Erhan Demir, Harun Aslan ve Kamil Çakır tarafından yapılan ziyaret kapsamında Apollon ve İlithiya Kutsal Alanı gezildi. Heyete çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Araştırma Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Asil Yaman “Phoenix Arkeoloji Projesi, antik kentin geçmişte kalan değerli yapılarının günümüze kazandırılması için büyük bir fırsat sunuyor. Bu çalışmalar, Marmaris’in kültürel kimliğinin korunmasına ve tanıtılmasına katkı sağlarken, aynı zamanda kültür turizminin canlanmasına da önemli bir zemin hazırlıyor. Marmaris Ticaret Odası’na bugüne kadar çalışmalarımızın devam etmesi yönünde sağladıkları katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum. Büyük bir alana yayılan saha çalışmaları sonucunda bölgenin genel hatlarını ortaya çıkarabilmek bizi çok memnun ediyor” dedi.
Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Mutlu Ayhan ise “Bu proje, sadece kültürel ve tarihi açıdan değil, bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimi için de büyük bir önem taşıyor. Phoenix projesi, Marmaris’in kültür turizmindeki payını artırmaya yönelik çalışmalarımızın en değerli parçalarından biri. Projeye emek veren tük ekip çalışanlarına Marmaris’e sağladıkları katkıları için teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)