Posof’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü törenlerle kutlandı. Bir gün önceden başlayan programda caddeler bayraklarla süslendi ve cuma namazından önce Kuran okundu, ilahiler söylendi ve mevlit programının ardından dualar edildi.
Program Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Kaymakamlık, Garnizon komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunumunun ardından saygı duruşundan sonra İstiklal marşı okundu ve şehitliğe gidilerek yine saygı duruşu ve Kuran okunarak dualar edildi.
Atatürk Caddesinde devam edilen kutlamada günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma Belediye Başkanı Cahit Ulgar tarafından yapıldı.
Posof Âşık Sabit Müdani Anadolu İmam Hatip Lisesi, Posof Çok Programlı Anadolu Lisesi, Halitpaşa Yatılı Bölge Ortaokulu ve ilkokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu. Posof’lu yerel şairler tarafından da şiirler okunduktan sonra Çağlayan Sucu tarafından müzik dinletisi yapıldı.
Öğrencilerin folklor gösterilerinden sonra Posof’un kurtuluşu ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödülleri verilerek program sona erdi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)