Püf noktası ortaya çıktı! İşte muzları kararmadan saklamanın sırrı!

Püf noktası ortaya çıktı! İşte muzları kararmadan saklamanın sırrı! Muzları daha uzun süre taze tutmanın basit bir yöntemi var! Muzları kararmadan ve çürümeden saklamanın püf noktasını öğrenin. Bu pratik tüyo ile muzların lezzeti de korunacak.

Püf noktası ortaya çıktı! İşte muzları kararmadan saklamanın sırrı!

Muzları daha uzun süre taze tutmanın basit bir yöntemi var! Muzları kararmadan ve çürümeden saklamanın püf noktasını öğrenin. Bu pratik tüyo ile muzların lezzeti de korunacak.

Pazardan ya da manavdan satın aldığınız muzlar bozuluyorsa üzülmeyin. Muzları asla bozulmadan saklamanın püf noktası sonunda belli oldu.

Bu sayede muzlar kararmadan ve çürümeden aylarca kalabiliyor. Üstelik muzun lezzeti de şaşmıyor.

 

PEÇETE SARIN!

Ayşe Hanım eşinin pazardan ya da manavdan satın aldığı muzların sap kısımlarına kağıt havlu sarıyor. Muzların saplarına kağıt havlu sarıldığında ise fermente süresi uzuyor. Yani muzlar normalden daha yavaş şekilde olgunlaşmaya başlıyor.

 

Daha yavaş olgunlaşan muzların bozulması da önlenmiş oluyor. Bu sayede muzları daha uzun süre saklayabilirsiniz. Üstelik lezzeti de asla bozulmuyor.

 

Muzları oda sıcaklığında da saklayabilirsiniz. Bunun için 3-4 gün süreniz olabilir daha sonrasında muzlar kararmaya başlayabilir.

 

Nemden korumak istediğiniz muzları plastik poşetlerin içerisinde bekletmeyin. Bunun yerine kese kağıtlarını tercih edebilirsiniz.

 

Son bir tüyo daha: Muzların arasında kararanlar varsa muhakkak diğerlerinden ayırın. Öte yandan muzların saplarını streç film ve folyoya sararak da hava almalarını önleyebilirsiniz.

 

BUZDOLABINDA SAKLAYIN

Muzları buzdolabının sebzelik kısmında saklamanın önemine dikkat çekilen yemek.com sitesinde muz saklama tüyolarına yer verildi.

Muz buzdolabında saklandığında olgunlaşma süreci yavaşlayacak, daha uzun süre kararmadan kalacaktır.

 

Olgunlaşmış muzları da buzdolabına kaldırarak kararma süreçlerini yavaşlatabilirsiniz, unutmayın.

 

Kaynak: yemek

Derleme: f5haber

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İnegöl Kent Müzesi'nden anlamlı sergi
Bölgesel

İnegöl Kent Müzesi'nden anlamlı sergi

İnegöl Belediyesi, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel 'Yarım Asırlık Şanlı Mücadele Kurtuluşspor' sergisini beğeniye sundu.

Maden Müzesi'nde madencilik eserleri sergisi
Etkinlik

Maden Müzesi'nde madencilik eserleri sergisi

Zonguldak’ta emekli maden işçisi Halit Kaya, Maden Müzesi'nde madencileri ve maden ocaklarını konu alan eserlerini sergiledi.

 Turgay Engin ve Uğur Toparlak öğrenciler  ile bir araya geldi
Bölgesel

Turgay Engin ve Uğur Toparlak öğrenciler ile bir araya geldi

Altınordu Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi'nde düzenlenen programda Ordu Vali Yardımcısı Turgay Engin, Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, öğrenciler ve davetliler bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Müzeler Haftası Hediyesi
Yaşam

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Müzeler Haftası Hediyesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi’nde Müzeler Haftası’na özel olarak yerli ziyaretçilere yüzde 50 indirim yapılacağını açıkladı.

Kayseri'de Müzeler 18 Mayıs'ta Ücretsiz!
Bölgesel

Kayseri'de Müzeler 18 Mayıs'ta Ücretsiz!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzelerin 18 Mayıs günü ücretsiz gezilebileceğini açıkladı.

Esnaf Kredilerinde Faiz Oranları Güncellendi! Başkan Doğan duyurdu
İş Dünyası

Esnaf Kredilerinde Faiz Oranları Güncellendi! Başkan Doğan duyurdu

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri'nden (ESKK) alınan kredilerin faiz oranları güncellendi! Yeni faiz oranları için tıklayın!