Nevşehir

Rektör, Gazetecileri Kampüse Alamayarak Demokrasiyi Çiğnedi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, CT Haber Genel Yayın Yönetmeni Can Taşkın ve ekibini üniversite kampüsüne almayarak sansür uyguladı.

Rektör, Gazetecileri Kampüse Alamayarak Demokrasiyi Çiğnedi

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Sansürle Suçlanıyor: Gazeteci ve Medya Grubu Kampüse Alınmadı

Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir'de bulunan CT Haber medya grubunun Genel Yayın Yönetmeni ve TİGAD Nevşehir İl Temsilcisi Can Taşkın ve ekibini üniversite kampüsüne almayarak sansür uyguladığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, bu sansürü kınayarak, 21. yüzyılda çağdaş değerlere sahip bir kurumda yaşanan bu olayın son derece vahim olduğunu belirtti ve suç duyurusunda bulundu. Geçgel, halkın haber alma özgürlüğüne, demokrasiye ve medya dünyasına uygulanan bir yasak olarak değerlendirdi.

Can Taşkın, sansürün gazetecileri caydırmayacağını ve haberleri objektif bir şekilde sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Rektör Semih Aktekin’in üniversitenin güvenlik görevlilerine, “CT Haber’den Can Taşkın ve çalışanlarının üniversiteye alınmaması” yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Deneyimli gazeteci Can Taşkın, olayın ardından rektör ve güvenlik personelleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Çağdaş ilkelere sahip çıkması gereken bir rektörün çağdışı uygulamalarını lanetliyoruz”

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Semih Aktekin’i kınadıklarını belirterek, “21. yüzyılda, çağdaş değerlere sahip çıkması gereken bir kurumda yaşanan bu olay son derece vahimdir. 80’li yıllardan kalma sansürcü ve yasakçı zihniyetin bir Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde tecelli ettiğini görüyoruz. Son derece rahatsız edici ve etik dışı bu uygulamayı ve sorumluları nefretle kınıyoruz.” dedi.

Okan Geçgel, şöyle devam etti: “Bu yasak; halkın haber alma özgürlüğüne, demokrasiye ve medya dünyasına uygulanan bir yasaktır. Bu yasağı TİGAD ailesi olarak üstümüze alıyor, tüm TİGAD üyelerine yapılmış bir hakaret olarak algılıyoruz. Bu çerçevede tüm yasal haklarımızı arayacağımızı deklare ediyoruz. CT Haber’in çok değerli genel yayın yönetmeni ve il temsilcimiz Can Taşkın ve ekibine uygulanan bu sansüre karşı TİGAD üyesi gazeteci arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm medya dünyasını tepki göstermeye davet ediyoruz. Meslek kuruluşlarının da bu yasakçı zihniyete karşı bir duruş sergilemesini bekliyoruz. Çağdaş ilkelere sahip çıkması gereken bir rektörün çağdışı uygulamalarını lanetliyor, bu olayı yetkililerin ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

Can Taşkın: Komik karşıladığımız bu yaptırımlar bizi caydırmaz

CT Haber Genel Yayın Yönetmeni Can Taşkın, konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan BİMS Sanayiciler Derneği 2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu’na CT Haber de davet edildi. CT Haber ekibi, halkın haber alma haklarını da gözeterek, davete katılmak üzere NEVÜ’nün yolunu tuttu. Giriş kapısındaki güvenlik görevlileri, CT Haber çalışanlarının üniversiteye girişinin yasak olduğunu; Rektör Semih Aktekin’in bu yönde talimatı olduğunu belirtti. CT Haber’i; komik karşıladığımız ve hukuksuz bulduğumuz bu tür yaptırımlar, kuruluş felsefesi ve ilkeli duruşundan caydırmayacaktır. Bizler aynı karakter ve samimiyetle haber yazacağımızı, toplumumuza zarar verecek her türlü olaya sitelerimiz ve gazetelerimizde yer vereceğimi, kalemimize aynı cesaret ve duyarlılıkla yön vereceğimizi, okurlarımıza ve Nevşehirli vatandaşlarımıza taahhüt ediyoruz.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Beklentimiz 3 puandı ama 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak da sevindirici“
Spor

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: “Beklentimiz 3 puandı ama 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak da sevindirici“

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kopenhag maçının ardından yaptığı açıklamada, "Bugün beklentimiz 3 puandı. Maçı kazanmak istiyorduk. Günün sonunda 2-0’dan gelip 1 puan kazanmak bu anlamda bizim için sevindirici.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 üniversiteye rektör atadı
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 üniversiteye rektör atadı

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atılım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fadime

MAKÜ bir fakülte daha kuruluyor! Rektör Hüseyin Dalgar açıkladı
Bölgesel

MAKÜ bir fakülte daha kuruluyor! Rektör Hüseyin Dalgar açıkladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'ni kurma kararı aldı. Bu adım, bölge ve ülke hayvancılığını destekleme hedefi taşıyor.

Adıyaman Üniversitesi’nde Cübbe töreni gerçekleştirildi
Bölgesel

Adıyaman Üniversitesi’nde Cübbe töreni gerçekleştirildi

Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Kelleş, görevi Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut’tan devraldı işte detaylar..

20 üniversiteye yeni rektörler atandı    Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve  Süleyman Demirel Üniversitesi
Yaşam

20 üniversiteye yeni rektörler atandı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi

20 üniversiteye yeni rektör atanmasına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ,Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’ne, Prof. Dr. Mehmet Saltan atandılar

Burdur MAKÜ rektör yardımcıları belli oldu
Bölgesel

Burdur MAKÜ rektör yardımcıları belli oldu

Resmi Gazete’nin 05 Haziran 2023 tarihli sayısında duyurulan kararla birlikte Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hüseyin Dalgar'ın atanmasının ardından rektör yardımları da belli oldu.