Nevşehir

Rektör, Gazetecileri Kampüse Alamayarak Demokrasiyi Çiğnedi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, CT Haber Genel Yayın Yönetmeni Can Taşkın ve ekibini üniversite kampüsüne almayarak sansür uyguladı.

Rektör, Gazetecileri Kampüse Alamayarak Demokrasiyi Çiğnedi

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Sansürle Suçlanıyor: Gazeteci ve Medya Grubu Kampüse Alınmadı

Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir'de bulunan CT Haber medya grubunun Genel Yayın Yönetmeni ve TİGAD Nevşehir İl Temsilcisi Can Taşkın ve ekibini üniversite kampüsüne almayarak sansür uyguladığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, bu sansürü kınayarak, 21. yüzyılda çağdaş değerlere sahip bir kurumda yaşanan bu olayın son derece vahim olduğunu belirtti ve suç duyurusunda bulundu. Geçgel, halkın haber alma özgürlüğüne, demokrasiye ve medya dünyasına uygulanan bir yasak olarak değerlendirdi.

Can Taşkın, sansürün gazetecileri caydırmayacağını ve haberleri objektif bir şekilde sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Rektör Semih Aktekin’in üniversitenin güvenlik görevlilerine, “CT Haber’den Can Taşkın ve çalışanlarının üniversiteye alınmaması” yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Deneyimli gazeteci Can Taşkın, olayın ardından rektör ve güvenlik personelleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Çağdaş ilkelere sahip çıkması gereken bir rektörün çağdışı uygulamalarını lanetliyoruz”

TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Semih Aktekin’i kınadıklarını belirterek, “21. yüzyılda, çağdaş değerlere sahip çıkması gereken bir kurumda yaşanan bu olay son derece vahimdir. 80’li yıllardan kalma sansürcü ve yasakçı zihniyetin bir Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde tecelli ettiğini görüyoruz. Son derece rahatsız edici ve etik dışı bu uygulamayı ve sorumluları nefretle kınıyoruz.” dedi.

Okan Geçgel, şöyle devam etti: “Bu yasak; halkın haber alma özgürlüğüne, demokrasiye ve medya dünyasına uygulanan bir yasaktır. Bu yasağı TİGAD ailesi olarak üstümüze alıyor, tüm TİGAD üyelerine yapılmış bir hakaret olarak algılıyoruz. Bu çerçevede tüm yasal haklarımızı arayacağımızı deklare ediyoruz. CT Haber’in çok değerli genel yayın yönetmeni ve il temsilcimiz Can Taşkın ve ekibine uygulanan bu sansüre karşı TİGAD üyesi gazeteci arkadaşlarımız başta olmak üzere tüm medya dünyasını tepki göstermeye davet ediyoruz. Meslek kuruluşlarının da bu yasakçı zihniyete karşı bir duruş sergilemesini bekliyoruz. Çağdaş ilkelere sahip çıkması gereken bir rektörün çağdışı uygulamalarını lanetliyor, bu olayı yetkililerin ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz.”

Can Taşkın: Komik karşıladığımız bu yaptırımlar bizi caydırmaz

CT Haber Genel Yayın Yönetmeni Can Taşkın, konuyla ilgili şu bilgileri verdi; “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan BİMS Sanayiciler Derneği 2. Uluslararası Pomza ve Perlit Sempozyumu’na CT Haber de davet edildi. CT Haber ekibi, halkın haber alma haklarını da gözeterek, davete katılmak üzere NEVÜ’nün yolunu tuttu. Giriş kapısındaki güvenlik görevlileri, CT Haber çalışanlarının üniversiteye girişinin yasak olduğunu; Rektör Semih Aktekin’in bu yönde talimatı olduğunu belirtti. CT Haber’i; komik karşıladığımız ve hukuksuz bulduğumuz bu tür yaptırımlar, kuruluş felsefesi ve ilkeli duruşundan caydırmayacaktır. Bizler aynı karakter ve samimiyetle haber yazacağımızı, toplumumuza zarar verecek her türlü olaya sitelerimiz ve gazetelerimizde yer vereceğimi, kalemimize aynı cesaret ve duyarlılıkla yön vereceğimizi, okurlarımıza ve Nevşehirli vatandaşlarımıza taahhüt ediyoruz.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Stoilov geldi, şampiyonluk geldi
Spor

Stoilov geldi, şampiyonluk geldi

Trendyol 1. Lig'de Göztepe’nin başında 20 maça çıkan Teknik Direktör Stanimir Stoilov, 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak sarı-kırmızılıların Süper Lig'e yükselmesinde en önemli payın sahibi oldu.

Teknik direktörlerden maç sonrası açıklama
Spor

Teknik direktörlerden maç sonrası açıklama

Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bodrum FK, sahasında Şanlıurfaspor'u 2-1 mağlup etti. maçın ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu.

Rektör Prof. Volkan Öngel Nuriddin Amankul ile makamında bir araya geldi
Bölgesel

Rektör Prof. Volkan Öngel Nuriddin Amankul ile makamında bir araya geldi

İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Volkan Öngel, Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nuriddin Amankul ile makamında bir araya geldi.

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi ÇOMÜ Rektörünü Ziyaret Etti
İş Dünyası

Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi ÇOMÜ Rektörünü Ziyaret Etti

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin ve beraberindeki heyet, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nu ziyaret etti.

Kayserispor'da Alarm! Son 10 Maçta 11 Puan!
Spor

Kayserispor'da Alarm! Son 10 Maçta 11 Puan!

Süper Lig takımlarından Kayserispor, teknik direktör Burak Yılmaz yönetiminde çıktığı 10 maçta 2 galibiyet alabildi. Sarı kırmızılılar, 5 maçtır kazanamıyor.

Necla Güngör Kıragası: Kadın Futbolunu Geliştirmek İçin Özveriyle Çalışıyoruz - Haberler
Spor

Necla Güngör Kıragası: Kadın Futbolunu Geliştirmek İçin Özveriyle Çalışıyoruz - Haberler

A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası, kadın futbolunun gelişmesi için özveriyle çalışan bir takıma sahip olduklarını söyledi.