Antalya

Rus turisti öldüren köpek balığı için tüyler ürperten yorum

Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Mısır'da denize giren Rus turiste saldırıp ölümüne neden olan kaplan köpek balığının davranışını ‘olağan dışı’ olarak yorumladı.

Rus turisti öldüren köpek balığı için tüyler ürperten yorum

Mısır'da denize giren Rus turiste saldırıp ölümüne neden olan kaplan köpek balığının davranışını ‘olağan dışı’ olarak yorumlayan Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, “Görüntüleri izlediğim zaman o köpek balığının sanki ilk vakası değil gibi geldi bana. Daha önce de bu tür durumları yaşamış bir balığa benzettim” görüşünü dile getirdi.

Mısır'ın Hurgada kentinde tatil yapan Rus turist, denize girdiği sırada kaplan köpek balığının saldırısına uğrayıp hayatını kaybetmişti. Rus turistin saldırıya uğradığı anlar cep telefonuyla kayıt altına alınırken, görüntüler dünya gündemine bomba gibi düşmüştü.

“İlk vakası olmayabilir”

Mısır’da yaşanan köpek balığı saldırısına ilişkin görüşlerini dile getiren Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, bu durumun olağan dışı bir durum olduğunu ve kaplan köpek balığı türünün Akdeniz sularında olmadığını aktardı. Gökoğlu, “Mısır’daki durum olağan dışı. Görüntüleri izlediğim zaman o köpek balığının sanki ilk vakası değil gibi geldi bana. Daha önce de bazı bu tür durumları yaşamış bir balığa benzettim. Çünkü dönüp tekrar geliyor. Bizim kıyılarımızda böyle bir durum söz konusu değil. Rahatlıkla denize girilebilir” ifadelerini kullandı.

Rus turisti öldüren köpek balığı için tüyler ürperten yorumRus turisti öldüren köpek balığı için tüyler ürperten yorumRus turisti öldüren köpek balığı için tüyler ürperten yorumRus turisti öldüren köpek balığı için tüyler ürperten yorum

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

20 günde 2 köpek balığı kıyıya vurdu, vatandaşta korku başladı
Bölgesel

20 günde 2 köpek balığı kıyıya vurdu, vatandaşta korku başladı

Mersin’de son 20 gün içerisinde 2 köpek balığının kıyıya vurması nedeniyle vatandaşın aklına gelen ’denizde köpek balığı saldırısı olur mu’ sorusuna Prof. Dr. Deniz Ayas cevap vererek, "Büyük köpek balığı türleriyle insanların temas ihtimali, Doğu Akdeniz için en azından çok düşük. Mako ya da kum köpek balığı gibi bazı türlerin insan için çok düşük düzeyde tehdit olma ihtimali var ama bunlar sahil bandını kullanmıyorlar, Orta Akdeniz’i kullanıyorlar" dedi.

Karaya vuran balığı görenler şaşırıyor
Yaşam

Karaya vuran balığı görenler şaşırıyor

Mersin’de canlı olarak karaya vuran ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan nesli tükenme tehlikesi altındaki kısa yüzgeçli mako köpek balığı, incelenmek üzere Deniz Müzesine götürüldü.

Samsun’da balıkçıların oltasına  sevimli köpek balığı takıldı
Bölgesel

Samsun’da balıkçıların oltasına sevimli köpek balığı takıldı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da balıkçılarının oltasına camgöz köpekbalığı takıldı. Balıkçılar, yaklaşık 50 cm uzunluğundaki yavru köpekbalığını tekrar Karadeniz’e bıraktı.

Hem etkileyici hem de ürpertici, gözleri zümrüdü andırıyor
Bölgesel

Hem etkileyici hem de ürpertici, gözleri zümrüdü andırıyor

Antalya’nın 1 mil açıklarında 28 yıllık balıkçının oltasına ‘ışık saçan’ köpek balığı olarak bilinen küt burunlu köpek balığı takıldı. İlk kez bu türle karşılaşan balıkçı köpek balığını tekrar denize saldı.

Hoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldı
Bölgesel

Hoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldı

Antalya’da balık avı için denize açıldığı sırada uzun süren yakın markajına uğradığı köpek balığını ‘hoşt’ diye kovalayan amatör balıkçı Savaş Güzel’in bu sefer çıktığı avda oltasına köpek balığı takıldı.

ATV Kazası Sonucu Burdur'da Bir Can Daha Kaybedildi!
Bölgesel

ATV Kazası Sonucu Burdur'da Bir Can Daha Kaybedildi!

Burdur'un Karamanlı ilçesinde yolda seyir halindeyken kontrolden çıkarak şarampole devrilen ATV'nin altında kalan 74 yaşındaki Süleyman Çınar olay yerinde hayatını kaybetti.